Οθόνη

Το Mi A1 έρχεται με LTPS IPS οθόνη 5,5 ιντσών, η οποία καλύπτεται με 2,5D γυαλί και Gorilla Glass 3 για την προστασία της. Η ανάλυση της είναι FullHD και προσφέρει άνετη προβολή περιεχομένου με εξαιρετικά επίπεδα φωτεινότητας (περίπου στα 550nits) και αντίθεση που ξεπερνάει το 1000:1 που έχει υποσχεθεί η εταιρεία. Να προστεθεί πως η πυκνότητά της σε pixel είναι στα 403 ppi.

Τα γραφικά του φαίνονται απόλυτα ικανοποιητικά στο μάτι και τα κείμενα στην οθόνη είναι έντονα και εύκολα για ανάγνωση. Αν και το γυαλί του είναι αρκετά αντανακλαστικό, η άφθονη φωτεινότητα της οθόνης κάνει εύκολη την προβολή κάτω από το φως του ήλιου, με μια μικρή υποχώρηση να γίνεται στην ζωντάνια του χρώματος που κάποιες φορές φαίνεται “ξεπλυμένο”. Οι περισσότεροι χρήστες δεν θα το παρατηρήσουν αν δεν το έχουν δίπλα-δίπλα με ένα καλύτερο πάνελ.

Ήχος

Η συσκευή αν και δεν διαθέτει στερεοφωνικά ηχεία, είναι από τα τηλέφωνα που θα σας εντυπωσιάσουν με το πόσο δυνατό και καθαρό ήχο παράγουν. Ο ήχος βγαίνει χωρίς παραμορφώσεις, ακόμα και σε πλήρη ένταση, με εξαιρετικά καλά επίπεδα στο μπάσο. Το ίδιο εντυπωσιακά δυνατό ακούγεται ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει φασαρία.

Οι μουσικόφιλοι θα πετάξουν τα ακουστικά τους!

Κάμερα

Η κάμερα του Mi A1 θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα από τα selling point της συσκευής, αφού το Mi A1 διαθέτει διπλή κάμερα 12+12MP. Δεν είναι το πρώτο mid-range smartphone που το κάνει αυτό, αλλά είναι το πρώτο που προσφέρει 2x οπτικό ζουμ. Όπως είχε προαναφερθεί παραπάνω, ο ένας αισθητήρας είναι ευρυγώνιος και ο άλλος τηλεφακός. Ο λόγος των δύο αισθητήρων είναι φυσικά για την δημιουργία του εντυπωσιακού Bokeh Effect.

Οι φωτογραφίες στο Mi A1 είναι σε πολύ καλά επίπεδα, αλλά σίγουρα μέσα στα πλαίσια των περισσότερων mid-range συσκευών. Όπως συνήθως, σε συνθήκες καλού φωτισμού οι φωτογραφίες είναι παραπάνω από ικανοποιητικές με πολύ καλή αναπαραγωγή χρώματος και ευδιάκριτες λεπτομέρειες. Αντίθετα, όταν τραβήξουμε φωτογραφίες σε εσωτερικούς ή σκοτεινούς χώρους η λεπτομέρεια αρχίζει να χάνεται και εμφανίζεται θόρυβος. Σε αυτό σίγουρα συμβάλει και η έλλειψη σταθεροποιητή εικόνας.

Στην λειτουργία πορτρέτου, όπου γίνεται χρήση των δύο αισθητήρων της κάμερας για τον υπολογισμό του βάθους πεδίου, τα αποτελέσματα μπορούμε να πούμε πως μας εντυπωσίασαν. Στις δοκιμές μας, τα πορτρέτα εστιάστηκαν τις περισσότερες φορές σωστά και έδιναν πολύ ωραίο αποτέλεσμα στις φωτογραφίες μας, κάνοντας τις να φαίνονται πιο επαγγελματικές.

Η εμπρόσθια κάμερα είναι στα 5MP και έχει δυνατότητα καταγραφής 1080p βίντεο. Και εκεί είδαμε αρκετά καλά αποτελέσματα, με το μόνο παράπονο που είχαμε να ήταν η τάση της εφαρμογής για υπερφωτισμό.

Όσον αφορά το βίντεο στις πίσω κάμερες, το σχόλιο που μπορούμε να κάνουμε εδώ είναι ίδιο με αυτό που αναφέραμε και στο κομμάτι της φωτογραφίας. Βρίσκεται μέσα στα πλαίσια των περισσότερων mid-range smartphone. Στα θετικά βάζουμε ότι υποστηρίζει καταγραφή 4Κ και Slow Motion, ενώ στα αρνητικά θα λέγαμε πως χρειάζεται να γίνει βελτίωση στον ήχο του βίντεο.

Μπορείτε να δείτε τα δείγματα μας παρακάτω.

Συνεχίστε στην επόμενη σελίδα για να δείτε σχετικά με οθόνη, ήχο και κάμερα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.