Επιδόσεις

Για τις επιδόσεις του Mi A1 δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Η συσκευή χάρις στο λιτό και ελαφρύ καθαρό Android από τα χεράκια της Google πραγματικά πετάει. Στο εσωτερικό του βρίσκεται τοποθετημένος ο Snapdragon 625 με 4GB RAM, που αν και κατατάσσεται στην μεσαία κατηγορία, μπορεί να τρέξει τα πάντα άνετα χωρίς κολλήματα και καθυστερήσεις. Η διαχείριση των 4GB RAM από το λειτουργικό γίνεται άριστα και έτσι έχουμε συνολικά μια πάρα πολύ smooth συσκευή με εξαιρετικό multitasking, που ακόμα και στο κομμάτι του Gaming θα τρέξει χωρίς πρόβλημα ιδιαίτερα βαριά παιχνίδια.

Αυτονομία

Ο Snapdragon 625 θεωρείται ένας από τους καλύτερα ισορροπημένους επεξεργαστές από θέμα σχέσης απόδοσης και κατανάλωσης μπαταρίας. Και σε αυτό το σημείο, ο συνδυασμός του καθαρού Android με την εξαιρετική διαχείριση ενέργειας και τον άριστο στο θέμα κατανάλωσης επεξεργαστή κάνουν θαύματα. Έτσι, έχουμε μια συσκευή που έρχεται με 3080mAh μπαταρία και βγάζει αυτονομία πολύ κοντά σε αυτή που είδαμε στο Redmi Note 4 με τις 4100mAh μπαταρία.

Το Mi A1 θα σας βγάλει άνετα την ημέρα αν κάνετε συνεχή χρήση, ενώ αν δεν είστε από αυτούς που “λιώνουν” το κινητό τους, θα φτάσετε άνετα τις 2 μέρες.

Συμπεράσματα

Το Mi A1 είναι μία από τις πιο ισορροπημένες συσκευές που κυκλοφορούν αυτήν την στιγμή στην αγορά, κι αυτό γιατί καταφέρνει με τα καλά του σημεία να ενώνει συσκευές mid και high end κατηγορίας. Θα το χαρακτηρίζαμε σαν την έκπληξη της χρονιάς, από την άποψη ότι για πρώτη φορά είδαμε την Google και την Xiaomi να συνεργάζονται τόσο στενά. Οι δύο εταιρείες προσφέρουν στην συσκευή αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά. Η Google του χαρίζει το ελαφρύ, πάντα ενημερωμένο και ασφαλές λειτουργικό της με επίσημη υποστήριξη μέσω του προγράμματος Android One και η Xiaomi το κατασκευάζει με γνώμονα να είναι μια super value for money επιλογή. Ουσιαστικά μιλάμε για μια αναγέννηση του προγράμματος Nexus, με αυτήν την φορά άλλη φιλοσοφία που σίγουρα δεν μας χαλάει. Να τονιστεί επίσης, πως με τον ερχομό του Mi A1 είδαμε την Xiaomi να κάνει και το μεγάλο βήμα στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχει ανάγκη να πολυλογούμε, το Xiaomi Mi A1 είναι ένα ισχυρό smartphone που είναι σαφώς ικανό να κάνει τη διαφορά – σε μια ανταγωνιστική αγορά. Έχει σχεδίαση εξαιρετικής ποιότητας, με μια πολύ φωτεινή οθόνη 5,5 ιντσών, έναν ισχυρό και οικονομικά αποδοτικό επεξεργαστή, φοβερά ηχεία και φυσικά την αγαπημένη εμπειρία διπλής κάμερας που είναι άλλωστε και το trend της εποχής. Με το καθαρό Android αντί του MIUI, οι χρήστες θα βγουν κερδισμένοι τόσο στην ενίσχυση της απόδοσης όσο και στην ταχύτερη ενημέρωση του λειτουργικού.

Good Job Xiaomi!

Βρείτε εδώ το Xiaomi Mi A1

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.