Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Worldreader έχει ξεκινήσει μια πολύ σημαντική καμπάνια για να βοηθήσει στην επιμόρφωση παιδιών από  Αφρικανικές χώρες, τα οποία δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε βιβλία, και γι’ αυτό συνεργάζεται με τη διάσημη ποδοσφαιρική ομάδα της Barcelona, ώστε να φέρει 1 εκατ. ebooks στους μαθητές, δημιουργώντας ουσιαστικά μια ψηφιακή βιβλιοθήκη για τα παιδιά αναπτυσσόμενων χωρών.

Σύμφωνα με τον David Risher, CEO και συνιδρυτή του Worldreader,

“Ο οργανισμός Worldreader έχει αφοσιωθεί στο να δώσει μια ψηφιακή βιβλιοθήκη στα χέρια των παιδιών που προέρχονται από αναπτυσσόμενες χώρες σε όλο τον κόσμο, και είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία μας με τη Barcelona FC που θα μας βοηθήσει να στείλουμε 1 εκατ. ebooks σε μαθητές στην Αφρική. Μαζί, δίνουμε την ευκαιρία στους μαθητές να έρθουν σε επαφή με τους ήρωες τους και το έναυσμα να διαβάσουν και να βελτιώσουν τη ζωή τους”

Στην προσπάθεια αυτή θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Lionel Messi, Xavi Hernandez, Seydou Keita και Eric Abidal, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να μεταδώσουν στα παιδιά τη σημασία της μόρφωσης, μέσα από την αγάπη τους για το ποδόσφαιρο.

Να σημειωθεί ότι οποιοσδήποτε μπορεί να συμβάλλει στην προσπάθεια του Worldreader, αρκεί να επισκεφθεί την ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα millionbooks.worldreader.org και να δωρίσει $5, που αντιστοιχούν σε ένα ebook για έναν μαθητή.

via

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.