Η Vodafone καταργεί στην Ευρώπη τη δική της υλοποίηση του RCS μέσα στον Μάρτιο, με την Vodafone Ελλάδας να έχει ανακοινώσει ήδη ότι η αλλαγή θα συνέβαινε από τις 15 Μαρτίου. 

Η διακοπή της δικής της υλοποίησης οφείλεται σε ένα μεγάλο deal μεταξύ της Vodafone και της Google. Μέρος της συμφωνίας αποτελεί η υιοθέτηση του RCS της Google και το αυξημένο marketing των Google Pixel συσκευών, κάτι που αφήνει σαφείς ελπίδες για άφιξη των Pixel smartphones και στην Ελλάδα. 

Η Vodafone UK στην επίσημη ιστοσελίδα της αναφέρει τα εξής:

Όσοι χρήστες έχουν ήδη το Google Messages εγκατεστημένο στις συσκευές τους και ρυθμισμένο ως το προεπιλεγμένο SMS app, το RCS θα ενεργοποιηθεί ξανά εντός 72 ωρών με σχετικό pop up που θα καλεί τους χρήστες να ενεργοποιήσουν και να αποδεχθούν τους όρους της Google όσον αφορά το RCS.

Για χρήστες με Samsung συσκευές που χρησιμοποιούν το Samsung Messages app και μπορούσε να χειριστεί το RCS της Vodafone υπάρχουν δυο λύσεις. Η πρώτη απλά να κατεβάσεις το Google Messeges και να το ρυθμίσεις ως το default app. Η άλλη, να περιμένεις update κάποια στιγμή μετά την 1η Απριλίου που θα φέρει το RCS στο Samsung Messages app, χρήσιμο αν ο χρήστης έχει παλαιότερο Samsung ρολόι που απαιτεί το Samsung Messages για συγκεκριμένες λειτουργίες.

Για χρήστες με συσκευές που έκαναν το ντεμπούτο τους πριν το 2020, η Vodafone αναφέρει ότι απλά θα χρειαστείς να κατεβάσεις το Google Messages app από το Play Store.

Google One: Προσφορά για όλους από τις λίγες έστω και για 1 μήνα

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.