Μόλις κυκλοφόρησε η σειρά iPhone 16, και το iFixit δεν έχασε χρόνο στο να ξεκινήσει τις πρώτες αποσυναρμολογήσεις, διαδικασία που έγινε πιο εύκολη χάρη στην άμεση διαθεσιμότητα των επισκευαστικών εγχειριδίων από την Apple.
Κατά τη διάλυση, παρατηρείται ότι το κουμπί Camera control είναι πραγματικό και κινείται, ενώ συνοδεύεται από flex cable που πιθανώς μετρά τη δύναμη. Επίσης, η ψύκτρα είναι στρατηγικά τοποθετημένη για να διατηρεί δροσερό το Neural Engine του A18 chip όταν διαχειρίζεται εργασίες AI.
Η φετινή ανανέωση φέρνει ενδιαφέρον κυρίως στο βασικό iPhone 16, που είναι το πρώτο που χρησιμοποιεί ηλεκτρικά αποκολλούμενη κόλλα για την μπαταρία του.
Η Apple δεν χρησιμοποιεί τη νέα κόλλα σε όλα τα μοντέλα της, για άγνωστο λόγο. Πώς λειτουργεί όμως στην πράξη η νέα συγκόλληση; Η διαδικασία που περιγράφεται στα έγγραφα της Apple ταιριάζει με τη δοκιμή της Tesa, εταιρείας που ειδικεύεται στις κόλλες, καθώς και σε όσα βλέπουμε στο βίντεο του iFixit.
Αφού αποσυνδέσεις τη μπαταρία από την πλακέτα του iPhone 16, εφαρμόζεις ηλεκτρικό ρεύμα από μια πηγή (μια μπαταρία 9V για 90 δευτερόλεπτα αρκεί), και η μπαταρία αποκολλάται τόσο εύκολα που η βαρύτητα αρκεί για να την αφαιρέσει από το smartphone. Για να κολλήσει η νέα μπαταρία στη θέση της παλιάς, αρκεί η άσκηση λίγης πίεση.
Η Apple σημειώνει ότι με τον καιρό η αποκόλληση μπορεί να διαρκεί περισσότερο, αλλά στα καινούρια iPhone, το iFixit διαπίστωσε ότι η χρήση 20V ρεύματος αρκεί για να διαλυθεί η κόλλα σε πέντε δευτερόλεπτα, ενώ η Apple αναφέρει ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις μέχρι και 30V.
Το iFixit παρουσίασε επίσης μικροσκοπικές εικόνες του πλαισίου που συγκρατεί τη μπαταρία του iPhone 16, με τις μηχανικές αυλακώσεις που βοηθούν στην επανακόλληση της.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.