Το Pixel 8a υποτίθεται ότι σχεδιάστηκε να αντέξει τουλάχιστον επτά χρόνια, με τη Google να παρέχει υποστήριξη λογισμικού για όλη τη διάρκεια ζωής του smartphone. Επιπλέον, η εταιρεία θα διασφαλίσει ότι τα ανταλλακτικά θα είναι διαθέσιμα ακόμα και στις αρχές της δεκαετίας του 2030. Ωστόσο, φαίνεται ότι ο κολοσσός της αναζήτησης έχασε ένα μεγάλο στοίχημα με τον εαυτό του και την ΕΕ.
Το πλαστικό πίσω κάλυμμα βγαίνει αρκετά εύκολα και δεν χρειάζεται καν να αφαιρεθεί αν κάποιος θέλει να αλλάξει μόνο το προστατευτικό γυαλί πάνω από τις κάμερες. Έπειτα, όποιος θέλει να επισκευάσει το Pixel 8a θα συναντήσει μερικές βίδες Torx. Όμως, τα προβλήματα αρχίζουν από αυτό το σημείο και έπειτα.
Η ΕΕ απαιτεί την εύκολη επισκευασιμότητα και ειδικά την εύκολη αντικατάσταση της μπαταρίας. Ειδικά το τελευταίο βγάζει νόημα, αν θες μία συσκευή να επιβιώσει 7 χρόνια με πιθανές αλλαγές μπαταρίας κάθε περίπου δύο χρόνια. Η Google δεν πήρε μαθήματα από την Fairphone, ούτε άλλες εταιρείες.
Παρόλο του ότι έχει βάλει προεξοχή έλξης στο Google Pixel 8a για την ευκολότερη αφαίρεση της μπαταρίας, έχει χρησιμοποιήσει πολύ ισχυρή συγκόλληση. αυτό έχει ως αποτέλεσμα η αφαίρεσή της μπαταρίας να είναι εξαιρετικά δύσκολη ακόμα και με τη χρήση αύθονη ισοπροπυλική αλκοόλη.
Στο εσωτερικό του Pixel 8a υπάρχει άφθονο φιλμ γραφίτη και χαλκού, καθώς και θερμικά μαξιλάρια, αλλά απουσιάζει κάποιο vapor chamber για το chipset Tensor G3. Οι Tensor τείνουν να λειτουργούν με υψηλές θερμοκρασίες και η βασική λύση ψύξης δεν βοηθάει τα πράγματα.
Το Google Pixel 8a έλαβε μια όχι και τόσο καλή βαθμολογία επισκευασιμότητας εξαιτίας αυτής της μπαταρίας. Τουλάχιστον δεν χρειάζεται να αφαιρεθούν τα πάντα για να γίνει επισκευή της οθόνης, όπως σε παλαιότερα μοντέλα.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.