Το λανσάρισμα των Galaxy S24 είχε καλό αντίκτυπο για τη Samsung σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία κατάφερε να επιστρέψει στην πρώτη θέση της κατάταξης πωλήσεων smartphone παγκοσμίως. Στην Ευρώπη, η νοτιοκορεάτικη κατασκευάστρια διεύρυνε τη διαφορά της από την Apple, τη δεύτερη μεγαλύτερη μάρκα στην περιοχή.

Σύμφωνα με την Counterpoint Research, η Samsung ήταν η μάρκα με τις περισσότερες αποστολές smartphone το πρώτο τρίμηνο του 2024. Το μερίδιο αγοράς της ήταν 32% και οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 7% ανά έτος. Ωστόσο, η αύξηση του όγκου δεν ήταν τόσο καλή όσο η συνολική αύξηση των αποστολών στην ευρωπαϊκή αγορά, η οποία είδε άνοδο 10%. Για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια, η νοτιοκορεατική εταιρεία ανέκτησε την πρώτη θέση στις περιοχές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης από τη Xiaomi.

Samsung Smartphone πωλήσεις

Η Apple κατέκτησε μερίδιο 25% στην ευρωπαϊκή αγορά smartphone, δύο ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα από πέρυσι. Αυτό σημαίνει ότι οι αποστολές iPhone μειώθηκαν φέτος, ενώ οι πωλήσεις της Samsung αυξήθηκαν. Οι πωλήσεις iPhone αναμένεται να συνεχίσουν να μειώνονται μέχρι την κυκλοφορία του των iPhone 16 το 4ο τρίμηνο του 2024. Σύμφωνα με εταιρεία έρευνας αγοράς, τα Galaxy S24 έτυχε πολύ καλής υποδοχής από τους Ευρωπαίους πελάτες.

Οι αποστολές της Xiaomi αυξήθηκαν κατά 11% σε σύγκριση με πέρυσι και το συνολικό μερίδιο αγοράς της στην ευρωπαϊκή αγορά smartphone ήταν 18%. Ωστόσο, η Honor και η Realme ήταν οι μάρκες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη. Οι πωλήσεις της Honor αυξήθηκαν κατά 67% φτάνοντας σε μερίδιο αγοράς 4%, ενώ οι πωλήσεις της Realme αυξήθηκαν κατά 59% φτάνοντας σε μερίδιο αγοράς επίσης 4%.

Όλες οι άλλες μάρκες μαζί αντιπροσώπευαν το υπόλοιπο μερίδιο αγοράς του 18%. Από το 2ο τρίμηνο του 2020 λόγω των προβλημάτων τους με τις πατέντες της Nokia, η Oneplus και η Oppo εξαφανίστηκαν από την πρώτη πεντάδα της κατάταξης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.