Τα iPhone 16 θα κυκλοφορήσουν αργότερα φέτος. Αν και η ανακοίνωση απέχει λίγους μήνες, νέα αναφορά από τον γνωστό και έγκυρο αναλυτή των Apple προϊόντων, Ming-Chi Kuo, αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το κορυφαίο μοντέλο της σειράς, το iPhone 16 Pro Max.

Το 16 Pro Max θα προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία μπαταρίας σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, όμως, για να το πετύχει αυτό η Apple δεν αυξάνει απλώς τη χωρητικότητα της μπαταρίας. Αντίθετα, θα χρησιμοποιήσει μπαταρία με υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα για να πετύχει μεγαλύτερη απόδοση στο ίδιο μέγεθος.

Από την άλλη πλευρά, η Apple μπορεί να επιλέξει να χρησιμοποιήσει αυτή την τεχνολογία για να διατηρήσει παρόμοια αυτονομία, αλλά να κάνει τη μπαταρία μικρότερη. Δεδομένου όμως ότι δεν περιμένουν τρελές αλλαγές στο design, θα μπορούσαμε να περιμένουμε πως θα δούμε αύξηση της αυτονομίας. Η βελτίωση αναμένεται να είναι εντυπωσιακή, χάρη στη νεότερη τεχνολογία μπαταρίας και τον νέο επεξεργαστή A18 Pro.

Αυτό, με τη σειρά του, θα μπορούσε να κάνει το iPhone 16 Pro Max ελαφρύτερο και ενδεχομένως πιο λεπτό. Ο Kuo πρόσθεσε ότι η έρευνα της αλυσίδας εφοδιασμού έχει υπονοήσει μια ενίσχυση της ενεργειακής πυκνότητας (Wh.kg) στο 16 Pro Max. Κάτι τέτοιο θα αυξήσει τις θερμοκρασίες, αλλά ο αναλυτής αναφέρει ότι η μπαταρία θα έχει θήκη από ανοξείδωτο χάλυβα για να αντιμετωπίσει την υπερθέρμανση.

Δεν είναι ακόμη σαφές ποια τεχνολογία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει η Apple στο iPhone 16 Pro Max. Επιπλέον, η στροφή προς τον ανοξείδωτο χάλυβα είναι σύμφωνη με τις μελλοντικές απαιτήσεις της ΕΕ για τη δυνατότητα αντικατάστασης της μπαταρίας. Επίσης, αυτό το υλικό μπορεί πλέον να διαχέει τη θερμότητα εξίσου αποτελεσματικά με το αλουμίνιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.