Η Counterpoint Research δημοσίευσε την έκθεσή της για την αγορά των premium smartphones για το 2023. Σύμφωνα με την έκθεση που βασίζεται κυρίως στο τέταρτο τρίμηνο του 2023, η αγορά συσκευών με κόστος άνω των $600, αυξήθηκε κατά 6% σε σχέση με το 2022.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις προβλέψεις για συνολική πτώση της αγοράς smartphones. Στην έκθεση βλέπουμε επίσης πως η αγορά των premium smartphones, καταλαμβάνει το 24% των συνολικών πωλήσεων smartphones, με την κατηγορία να επεκτείνεται και σε πιο αναπτυσσόμενες αγορές.

Σύμφωνα με τον ανώτερο αναλυτή Varum Mishra, οι καταναλωτές είναι πλέον πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα για μια συσκευή υψηλής ποιότητας, ώστε να την χρησιμοποιήσουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Βέβαια η δική μας οπτική γωνία, δείχνει πως οι τιμές των smartphones έχουν ανέβει δραματικά, με πολλές συσκευές που προσφέρουν χαρακτηριστικά μεσαίας κατηγορίας, να θεωρούνται premium, επειδή η τιμή τους ξεπερνάει πλέον τα $600. Οπότε, θα λέγαμε πως πρέπει να επαναπροσδιοριστεί η κατηγορία premium, που βασίζεται στις τιμές και μόνο.

Η Apple παραμένει στη κορυφή των κατασκευαστών της premium κατηγορίας, με 4 φορές τις πωλήσεις της Samsung, στην ίδια κατηγορία. Η Samsung όμως κατάφερε να μειώσει την διαφορά σε σχέση με το 2022, αφού τα Galaxy S23 series, αποτέλεσαν μεγάλη εμπορική επιτυχία. H Apple έπεσε στο 71% σε μερίδιο αγοράς, από το 75% που είχε το 2022 στην premium κατηγορία.

Μεγάλη άνοδο είχε και η HUAWEI, που λόγω του Mate 60 Pro, κατάφερε να αποσπάσει 5% μερίδιο αγοράς, από 3% που είχε το 2022, που είναι τεράστια άνοδος, δεδομένων των συνθηκών.

Η άνοδος της premium κατηγορίας, οφείλεται στις πωλήσεις σε Κίνα, Δυτική Ευρώπη και πλέον και στην Ινδία. Η Counterpoint ισχυρίζεται πως η Ινδία είναι η ταχύτερη αναπτυσσόμενη αγορά παγκοσμίως.

Η αγορά premium καθοδηγείται από τις Ultra-Premium συσκευές, άνω των $1000. Οι προβλέψεις θέλουν την κατηγορία να ξεπερνά τα νούμερα από κάθε άλλη κατηγορία smartphone στο μέλλον.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.