Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε τεράστια δίκη με την Google για την μονοπωλιακή πολιτική της δεύτερης και σήμερα μαθαίνουμε πληροφορίες που αποκάλυψε μάρτυρας για την συμφωνία Apple με την Google. Οι πληροφορίες έκαναν τον δικηγόρο της Google να τα χάσει, καθώς περιείχαν πάρα πολλές λεπτομέρειες. Συγκεκριμένα, ο καθηγητής του Πανεπιστημείου του Σικάγο, Kevin Murphy, ήταν ο μάρτυρας που κατέθεσε και έκανε τον δικηγόρο John Schmidtlein να βγει εκτός εαυτού.

Στο ειδώλιο, ο Murphy αποκάλυψε πως η Google πληρώνει το 36% του τζίρου της από τις διαφημίσεις της αναζήτησης από τον Safari, στην Apple. Αυτές οι πληροφορίες δεν έχουν δει μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας και το αναφορά στο ακριβές ποσοστό έκανε τον Schmidtlein να νιώσει πολύ άβολα, σύμφωνα το Bloomberg που παρακολουθεί την δίκη.

Η Google ήθελε να κρατήσει κρυφό το ποσοστό πάση θυσία, όχι για να μην το μάθει το κοινό, αλλά για να μην το γνωρίζουν οι άλλες εταιρίες και ζητήσουν αντίστοιχα ποσοστά από την Google. Και η Google το γνώριζε αυτό καθώς την περασμένη εβδομάδα υπέβαλε υπόμνημα στο δικαστήριο λέγοντας ότι η αποκάλυψη περισσότερων πληροφοριών σχετικά με τη συμφωνία της με την Apple «θα υπονόμευε αδικαιολόγητα την ανταγωνιστική θέση της Google σε σχέση τόσο με τους ανταγωνιστές όσο και με άλλους αντισυμβαλλομένους».

Η Apple και η Google έχουν συμφωνία διαμοιρασμού εσόδων αρκετά πριν τα iPhones, από το 2002. Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές συμφωνίες της Google με κατασκευαστή, που προϋποθέτει από τον κατασκευαστή να χρησιμοποιεί την Google σαν μηχανή αναζήτησης στις συσκευές του.

Αυτές οι συμφωνίες είναι που χρησιμοποιήθηκαν το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ώστε να φέρει την Google ενώπιο της δικαιοσύνης. Είναι αυτές οι πρακτικές που για πολλούς θεωρούνται αντιανταγωνιστικές.

Εάν το Υπουργείο Δικαιοσύνης όντως κερδίσει την υπόθεση και αποδείξει ότι η Google είναι αντιανταγωνιστική στην αναζήτηση, θα μπορούσε να απαιτήσει τη διάσπαση της εταιρείας σε διαφορετικές επιχειρηματικές μονάδες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.