Η Wi-Fi Alliance παρουσίασε το Wi-Fi 7, προαναγγέλλοντας μια νέα εποχή ταχύτερων ταχυτήτων μεταφοράς και μειωμένης καθυστέρησης, ιδιαίτερα επωφελής για συσκευές όπως το Vision Pro της Apple. Σε σύγκριση με το τρέχον πρότυπο Wi-Fi 6E, το οποίο περιλαμβάνει υποστήριξη για τη ζώνη 6GHz, το Wi-Fi 7 διαθέτει αξιοσημείωτες βελτιώσεις.

Το Wi-Fi 7 παρέχει μέγιστη ταχύτητα μεταφοράς έως και 46Gbps, ένα σημαντικό άλμα από τα 9Gbps του Wi-Fi 6E, καθιστώντας το πέντε φορές ταχύτερο. Σε περιοχές όπου το ασύρματο δίκτυο έχει πρόσβαση στη ζώνη των 6GHz, το 7 διπλασιάζει το μέγεθος του καναλιού, φιλοξενώντας περισσότερη κίνηση και ελαχιστοποιώντας τις παρεμβολές.

Η εισαγωγή του 4K QAM βελτιώνει την αποδοτικότητα της μετάδοσης, επιτρέποντας 20% αύξηση στη μετάδοση δεδομένων σε σύγκριση με το υπάρχον 1024 QAM που χρησιμοποιείται στο Wi-Fi 6E.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wi-Fi Alliance, Kevin Robinson, τόνισε ότι το Wi-Fi CERTIFIED 7 σηματοδοτεί την επόμενη γενιά του Wi-Fi, προσφέροντας ταχύτερη υιοθέτηση λόγω των ταχύτερων ταχυτήτων, της βελτιωμένης απόδοσης και της αυξημένης αξιοπιστίας.

Wi-Fi 7

Αν και μπορεί να χρειαστεί κάποιος χρόνος για να υποστηρίξουν τα smartphones αυτό το νέο πρότυπο, οι αναλυτές αναμένουν ότι τα iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max θα είναι μεταξύ των πρώτων συσκευών της Apple που θα ενσωματώσουν το Wi-Fi 7 το 2024.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το Samsung Galaxy S24 Ultra θα υποστηρίζει το Wi-Fi 7, κάτι που θα του χαρίσει τον τίτλο του πρώτου smartphone, και ενδεχομένως της πρώτης συσκευής γιατί το Vision Pro κυκλοφορεί 2 Φεβρουαρίου, που υποστηρίζει πιστοποιημένα το νέο πρότυπο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.