Τα πρώτα smartphone που υποστηρίζουν Wi-Fi 7 θα μπορούσε να κυκλοφορήσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2024, σύμφωνα με μια νέα αναφορά από το DigiTimes που επικαλείται πηγές της βιομηχανίας.

Το Wi-Fi 7 μπορεί να χρησιμοποιεί κανάλια 320MHz και να υποστηρίζει την τεχνολογία τετραγωνικής διαμόρφωσης πλάτους 4K (QAM), παρέχοντας τελικά έως και 2.4 φορές μεγαλύτερες ταχύτητες από το Wi-Fi 6 με τον ίδιο αριθμό κεραιών.

Ως η επόμενη σημαντική εξέλιξη της τεχνολογίας Wi-Fi, αναμένεται να παρέχει ταχύτητες τουλάχιστον 30 Gbps και θα μπορούσε να φτάσει ακόμη και τα 40Gbps, που θα είναι αρκετά γρήγορες για AR/VR επόμενης γενιάς, ροή βίντεο 8K, και άλλα. Το Wi-Fi 6 φτάνει έως και 9.6Gb/s και το WiFi 5 έως και 3.5 Gb/s.

Το DigiTimes προτείνει ότι με την κυκλοφορία του Wi-Fi 7 στον ορίζοντα, το 6E είναι απλώς μια μεταβατική τεχνολογία. Το Wi-Fi 7 θα είναι διαθέσιμο πρώτα σε router και laptop, και αργότερα θα το δούμε στα smartphone και τα tablet.

Τον Ιανουάριο, η MediaTek παρουσίασε το Wi-Fi 7 και η Intel είπε ότι σχεδιάζει να το υιοθετήσει στα laptop έως το 2024, με την τεχνολογία να εμφανίζεται σε μεγάλες αγορές το 2025. Η Qualcomm εργάζεται επίσης σε Wi-Fi 7 chip που αναμένεται να είναι διαθέσιμα στο ίδιο χρονικό πλαίσιο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εγώ έχω WIFI 6 router και το έχει κλειστό εάν δεν κάνω λάθος 80mhz είναι το 5G και 160mhz το 6G αλλά δεν μπορώ να το αλλάξω.
    Κλειδωμένο από ISP.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.