Όλα τα μοντέλα AirPods και τα αξεσουάρ για Mac, όπως το Magic Keyboard και το Magic Trackpad, είναι πιθανό να μεταβούν στη USB-C έως το 2024, και μετά ακολουθεί το portless iPhone σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε μια νέα οδηγία για να υποχρεώσει τους κατασκευαστές να προσφέρουν USB-C ως κοινή θύρα φόρτισης σε ένα ευρύ φάσμα συσκευών στην Ευρώπη έως το τέλος του 2024.

Στο τελευταίο του ενημερωτικό δελτίο “Power On”, ο Gurman είπε ότι Η Apple προετοιμάζεται να κάνει αλλαγές στις συσκευές της για να καλύψει αυτές τις νέες νομικές απαιτήσεις.

Ο Gurman πιστεύει ότι η Apple θα μείνει εντός ορίου, όσον αφορά τον χρόνο εφαρμογής της απαίτησης που θέτει η νέα νομοθεσία, με τα περισσότερα από τα προϊόντα της να κάνουν τη μετάβαση μετά τα τέλη του 2024.

Τα iPhone 15 θα κυκλοφορήσουν το φθινόπωρο του 2023 με USB-C και θα είναι διαθέσιμα έναν χρόνο πριν την προθεσμία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το βασικό iPad, το μοναδικό iPad που εξακολουθεί να διαθέτει Lightning, θα μεταβεί στη USB-C φέτος.

Εάν η Apple κυκλοφορήσει ένα νέο iPhone SE τον Μάρτιο του 2024 με θύρα Lightning αντί για θύρα USB-C, θα είναι σύμφωνο με τη νομοθεσία αφού θα κυκλοφορήσει πριν από το τέλος του έτους. Όμως, τα επόμενα θα πρέπει να έχουν USB-C.

Ο Gurman σημείωσε ότι όλα τα μοντέλα AirPods, καθώς και το Magic Mouse, το Magic Keyboard, και το Magic Trackpad, θα πρέπει να κάνουν τη μετάβαση όταν κυκλοφορήσουν νέες εκδόσεις τους.

Αναμένει αρκετές ενημερώσεις στα Mac το επόμενο έτος, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου iMac και ενός Mac Pro. Επιπλέον, είπε ότι θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι η κίνηση συμπίπτει με τις αναβαθμίσεις των αξεσουάρ.

Παρά τη μετάβαση στη USB-C στην οικογένεια προϊόντων της Apple, ο Gurman είπε ότι πιστεύει ότι η εποχή USB-C θα είναι πολύ μικρότερη από τη θητεία της υποδοχής iPod 30 ακίδων ή της Lightning, τουλάχιστον για τις κινητές συσκευές της Apple.

Αυτές οι υποδοχές θα κλείσουν περίπου 11 χρόνια σε συσκευές Apple, πριν καταργηθούν, και το μέλλον της Apple είναι ασύρματο, σύμφωνα με τον Gurman, που λέει ότι ίσως δούμε την επαναφορά του AirPower σε λιγότερο από μία δεκαετία.

Τέλος, ο Gurman είπε ότι μέσα στα επόμενα χρόνια η Apple πιθανότατα θα αρχίσει την πλήρη μετάβαση στην επαγωγική φόρτιση σε iPhone και iPad, μια κίνηση που θα οδηγήσει στα portless iPhone και iPad και θα εξαιρεί σε μεγάλο βαθμό τις συσκευές της από τη νομοθεσία που επιβάλλει τη USB-C.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.