Ακολουθώντας το παράδειγμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να καταστήσουν τη χρήση USB-C υποχρεωτική σε ολόκληρη τη βιομηχανία ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, τουλάχιστον εάν ο Υπουργός Εμπορίου ακούσει τη συμβουλή μιας τριάδας Δημοκρατικών γερουσιαστών.

Ενώ ο Ed Markey, η Elizabeth Warren, και ο Bernie Sanders δεν κάνουν καμία άμεση αναφορά ούτε στην τεχνολογία USB-C ούτε στην τεχνολογία Lightning στην κοινή τους επιστολή της 16ης Ιουνίου προς τον «αξιότιμο» επικεφαλής του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει άλλη «περιεκτική στρατηγική» που θα μπορούσε ενδεχομένως να υιοθετηθεί για την αντιμετώπιση της έλλειψης ενός «κοινού προτύπου φόρτισης στις ΗΠΑ» από αυτό που θέλει να επιβάλει η ΕΕ έως το φθινόπωρο του 2024.

Η πρόσφατα εγκριθείσα νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέρεται στην πραγματικότητα στην επιστολή, με σχεδόν τα ίδια επιχειρήματα υπέρ της ανάπτυξης ενός παρόμοιου νόμου που θα εφαρμόζεται στις πολιτείες. Φυσικά, οι ΗΠΑ τυχαίνει να είναι η πατρίδα της Apple και η μεγαλύτερη αγορά smartphone, πράγμα που σημαίνει ότι αυτή η πρόταση μπορεί κάλλιστα να έρθει αντιμέτωπη με πολύ υψηλότερο βαθμό αντίστασης σε κάθε επίπεδο.

Ίσως εν αναμονή τέτοιων συζητήσεων και νομοθετικών πράξεων, ο τεχνολογικός γίγαντας με έδρα το Κουπερτίνο εργάζεται εδώ και καιρό για να εγκαταλείψει τη θύρα Lightning. Οι πιο πρόσφατες εκδόσεις iPad Air, Mini, και Pro έρχονται όλες με τις ίδιες υποδοχές USB-C με τους ανταγωνιστές τους που τρέχουν Android και, αν γίνουν πιστευτές οι πρόσφατες φήμες, το οικονομικό iPad θα ακολουθήσει τα προηγούμενα, μέχρι το τέλος του έτους.

Το ίδιο είναι εξαιρετικά πιθανό να συμβεί με την οικογένεια iPhone 15 το φθινόπωρο του 2023, αλλά επειδή δεν υπάρχουν ακόμη εγγυήσεις, αυτή η νέα έκκληση για «ομοιόμορφα πρότυπα εξαρτημάτων φόρτισης» ενδέχεται να μην εφαρμοστεί στο εγγύς μέλλον. Επιπλέον, έχουμε αναφορές που λένε ότι τα iPhone 15 θα είναι τα τελευαία με Lightning και όχι τα iPhone 14.

Η επιστολή αυτών των τριών γερουσιαστών θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια πιο σοβαρή και δημόσια συζήτηση σχετικά με την ταλαιπωρία των καταναλωτών και τον πολλαπλασιασμό των ηλεκτρονικών απορριμμάτων που δημιουργούνται επειδή δεν υπάρχει φορτιστής συμβατός με όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές που μπορεί να διαθέτουν.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, μόνο οι φορτιστές υπολογίζεται ότι δημιουργούν πάνω από 11.000 τόνους ηλεκτρονικών αποβλήτων ετησίως σε όλο τον κόσμο. Η απαγόρευση των θυρών και καλωδίων Lightning θα μπορούσε να, μακροπρόθεσμα, να έχει αναμφίβολα πολύ θετικό αντίκτυπο τόσο από οικολογική όσο και από οικονομική άποψη.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.