Ερευνητές από το Εργαστήριο Ναυτικών Ερευνών των ΗΠΑ (NRL) ίσως έλυσαν το μυστήριο που περιβάλλει το σεληνιακό νερό, παρέχοντας μια πιθανή αλλαγή για τη μελλοντική εξερεύνηση του διαστήματος.

Σύμφωνα με τις Εθνικές Ακαδημίες Επιστημών, Μηχανικής και Ιατρικής των ΗΠΑ, τα άτομα στο διάστημα χρειάζονται συνήθως 3,7 λίτρα νερού ημερησίως για τους άνδρες και 2,7 λίτρα για τις γυναίκες.

Λαμβάνοντας υπόψη μια σεληνιακή αποστολή διάρκειας τριών εβδομάδων, ένα τριμελές πλήρωμα θα χρειαζόταν το ιλιγγιώδες ποσό των 189 λίτρων νερού, γεγονός που αποτελεί μια υλικοτεχνική πρόκληση για εκτεταμένα διαστημικά ταξίδια.

Οι ερευνητές του NRL εξέτασαν τα σεληνιακά πετρώματα, συγκεκριμένα το δείγμα 79221, χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικό μικροσκόπιο διέλευσης. Τα ευρήματά τους αποκάλυψαν υπογραφές υδρογόνου σε κυστίδια, υποδεικνύοντας την παγίδευση του ηλιακού ανέμου σε ανιχνεύσιμες ποσότητες. Η ανακάλυψη αυτή υποδηλώνει μια πιθανή δεξαμενή υδρογόνου, έναν πολύτιμο πόρο για τους μελλοντικούς εξερευνητές της Σελήνης.

Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας χρησιμοποιώντας μαύρες τρύπες. Είναι δυνατό κάτι τέτοιο;

Με 382 χιλιόγραμμα σεληνιακών πετρωμάτων που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος Απόλλων, η ομάδα του NRL επικεντρώθηκε στην κατανόηση της πηγής και του σχηματισμού του νερού στη Σελήνη.

Η μελέτη εμβαθύνει στα ορυκτά απατίτη και μεριλλίτη, αποκαλύπτοντας σημάδια “διαστημικής” αποσάθρωσης που προκαλείται από τον ηλιακό άνεμο. Οι επιπτώσεις είναι σημαντικές, καθώς η αλληλεπίδραση του ηλιακού ανέμου με τα σεληνιακά πετρώματα θα μπορούσε να είναι το κλειδί για την προέλευση του σεληνιακού νερού.

Καθώς οι επιστήμονες διερευνούν τη δυνατότητα εξόρυξης υδρογόνου από υλικά της σεληνιακής επιφάνειας, η νέα κατανόηση της προέλευσης του σεληνιακού νερού μπορεί να φέρει επανάσταση στη χρήση των πόρων για τις μελλοντικές σεληνιακές βάσεις και τη διαστημική εξερεύνηση.

Η δελεαστική προοπτική της αξιοποίησης των σεληνιακών δεξαμενών νερού ανοίγει νέους δρόμους για συνεχή και αποτελεσματική εξερεύνηση εντός του ηλιακού μας συστήματος.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.