Όποιοι από εσάς έχετε εγκαταστήσει το One UI beta, θα έχετε πάρει μια πρώτη άποψη για το νέο λειτουργικό σύστημα της Samsung για φορητές συσκευές. Σε αυτό έχουμε ένα ανανεωμένο UI της εφαρμογής της κάμερας. Δεν διαφέρει τόσο πολύ από αυτό που έχουμε δει στο Android 8.1 Oreo, αλλά η Samsung έκανε μερικές αλλαγές. Και μία συγκεκριμένα, δεν θα αρέσει στους περισσότερους χρήστες.

Στο Android Pie η εφαρμογή της κάμερας έχει πλέον ένα dedicated mode για την εγγραφή video. Είναι παρόμοιο το feature που έχουμε συναντήσει στο iPhone και προσθέτει ένα πρόσθετο βήμα όταν θέλεις να προβείς στην εγγραφή video. To κόκκινο πλήκτρο της εγγραφής από το Oreo έχει αντικατασταθεί από μια επιλογή να πραγματοποιήσεις εναλλαγή μεταξύ της μπροστινής και της οπίσθιας κάμερας. Το One UI όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, θέλει να κάνει τα πάντα πιο εύκολα στη πρόσβαση, επομένως από μια άποψη έχει λογική το συγκεκριμένο button σε μια εποχή που κυριαρχεί η selfie.

Αλλά η Samsung σίγουρα θα μπορούσε να σκεφθεί κάτι άλλο. Το Android Pie φέρνει μια νέα επιλογή που εξαναγκάζει την κάμερα να εκκινεί από το τελευταίο shooting mode που χρησιμοποίησες.  Αλλά αυτό, αν και θα λειτουργεί καλά για κάτι όπως το Live Focus ή το Pro Mode, δεν θεωρείται η καλύτερη εναλλακτική σε ένα dedicated video recording button, που είναι προσβάσιμο μόλις ανοίξεις το camera app.

Διάβασε ακόμη: Samsung One UI: Η Gallery αποκτά κάδο ανακύκλωσης

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.