Στο  Samsung Developer Conference που έλαβε χώρα στο San Francisco, η Samsung προέβη στην επίσημη παρουσίαση και μιας νέας προσέγγισης στο Samsung Experience software. Το νέο, ριζικά ανανεωμένο software design, αποκαλείται One UI και βασίζεται σε τρία πράγματα: Στην απλότητα, στην ευκολία της χρήσης και στο να κάνει τα πάντα πιο ελκυστικά στο μάτι.

Η Samsung τονίζει, ότι το One UI αποτελεί μια νέα προσέγγιση στο περιεχόμενο και στα controls. Σκοπός του ανασχεδιασμού, είναι να προβάλλει πιο πολύ εκείνα τα πράγματα για τα οποία ενδιαφέρεστε περισσότερο και να κρύψει εκείνα για τα οποία δεν ενδιαφέρεστε. Για παράδειγμα, το One UI, χωρίζει την οθόνη της συσκευής σε δυο περιοχές. Σε εκείνη της κορυφής και εκείνη του κάτω μέρους. Η πάνω περιοχή θα εστιάζει στη θέαση περιεχομένου για το χρήστη, ενώ στο κάτω μέρος θα είναι η περιοχή των αλληλεπιδράσεων. Η περιοχή της θέασης, προορίζεται για πράγματα που δεν χρειάζεται να αλληλεπιδράσετε άμεσα.

Ας αναφέρουμε ένα παράδειγμα για να το καταλάβουμε. Την εφαρμογή των μηνυμάτων, όπου στο πάνω μισό της οθόνης θα παρουσιάζεται το όνομα της εφαρμογής και ένα box αναζήτησης, ενώ στο κάτω μέρος, είναι εκεί που θα βρείτε όλες τις συζητήσεις σας.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι το clock app. Η πάνω μεριά της οθόνης θα σας δείχνει σχετικές πληροφορίες ενώ η κάτω, θα σου επιτρέπει να αλλάξεις και να θέσεις νέες ειδοποιήσεις. Επιπλέον, πολλά Samsung apps, θα διαθέτουν πλέον ένα navigation bar στο κάτω μέρος της οθόνης. Η Samsung ελπίζει να καταστήσει ευκολότερη για τους χρήστες την αλληλεπίδραση με τα smartphones χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθείς μέχρι την κορυφή της οθόνης.

Γενικότερα, θα πρέπει να αναμένετε ένα πιο round interface. Η εφαρμογή των ρυθμίσεων στο νέο One UI θα έχει και αυτή απλοποιηθεί. Η Samsung πλέον ομαδοποιεί σχετικές ρυθμίσεις προκειμένου να καταστήσει ευκολότερο για τους χρήστες να βρουν αυτό που αναζητούν. Τέλος, το νέο UI της Samsung θα διαθέτει και Night Mode καθώς και ένα θέμα που θα ταιριάζει με το χρώμα του smartphone σου.

Η Samsung ξεκινά ένα beta test πρόγραμμα για το One UI τον ερχόμενο Νοέμβριο στις ΗΠΑ, στη Γερμανία, στη Κορέα και θα συνοδευτεί από ακόμη περισσότερες χώρες στην Ευρώπη και στην Ασία στο μέλλον. Το One UI θα κάνει το ντεμπούτο του για τους χρήστες του Galaxy S9, S9 Plus και Note 9 πρώτα, το 2019. Μπορείτε να δείτε ακόμη περισσότερα παραδείγματα του νέου UI στο site που έχει δημιουργήσει η Samsung για το σκοπό αυτό.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.