Η σειρά Samsung Galaxy S23 series είναι η πρώτη flagship οικογένεια η οποία χρησιμοποιεί τα Qualcomm Snapdragon chips σε παγκόσμιο επίπεδο και πράγματι, ο Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy όπως αποκαλείται έχει κατασκευαστεί από την TSMC.

Galaxy S23 Ultra tsmc

Το 2022, η Qualcomm είχε λανσάρει τον Snapdragon 8 Gen 1, ο οποίος ήταν ένα εξαιρετικά ισχυρό chip, δυστυχώς όμως κρατούνταν πίσω από την Samsung. Πιο συγκεκριμένα, ο εν λόγω επεξεργαστής είχε κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της Samsung με ό,τι αυτό συνεπαγόταν ως προς την κατανάλωση. Ακριβώς αυτό ανάγκασε την Qualcomm να φέρει την παραγωγή του Snapdragon 8+ Gen 1 στην TSMC, που αν και είχε το ίδιο design είναι σημαντικά πιο γρήγορο και με καλύτερο efficiency, κάτι που αποδείχθηκε ξεκάθαρα στα OnePlus 10T και στα foldables της Samsung.

Λίγο πριν το λανσάρισμα των συσκευών έντονες ήταν οι φήμες ότι τον Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy τον έχει κατασκευάσει η Samsung. Κάτι τέτοιο εν μέρει είχε νόημα, η Samsung εγκατέλειψε τον Exynos για μια special έκδοση του τελευταίου και πιο πρόσφατου chipset της Qualcoom που θα κατασκευάζονταν από την Samsung. Μια win win κατάσταση και για τις δυο πλευρές, όχι όμως και για τους χρήστες.

Σε κάθε περίπτωση, μιλώντας αυτή την εβδομάδα στο 9to5google, η Qualcomm επιβεβαίωσε ότι ο επεξεργαστής κτήνος των Galaxy S23 κατασκευάζεται από την TSMC.

Qualcomm: Fake news η δήθεν χαριστική βολή στη Huawei με το μπλόκο των 4G επεξεργαστών

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.