Πριν από μερικές ημέρες, ένα report τόνιζε ότι οι ΗΠΑ αποφάσισαν να βάλουν τέλος στις νέες αδειοδοτήσεις προμήθειας 4G επεξεργαστών της Qualcomm στη Huawei, μια λύση που έχει βρει προς στιγμή η Huawei προκειμένου να μπορέσει να ξεπεράσει την έλλειψη επεξεργαστών του τμήματος Hisilicon. Πιο συγκεκριμένα, η Qualcomm έχει επιβεβαιώσει ότι οι πρόσφατες αλλαγές της διακυβέρνησης Biden δεν επηρεάζουν την Huawei.

Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου του 2023 της Qualcoom, ο Alex Rogers, πρόεδρος του τμήματος Qualcomm Technology Licensing (QTL) & Global Affairs δηλώνει άγνοια για τις αλλαγές που προωθούν οι ΗΠΑ και πως η εταιρεία δεν βλέπει πως αυτές θα επηρεάσουν τη διάθεση 4G επεξεργαστών στη Huawei.

Επισήμανε επίσης ότι για αρκετά χρόνια ακόμη, η Qualcom με τη Huawei έχουν συμφωνία η οποία εξασφαλίζει την προμήθεια 4G επεξεργαστών για το μέλλον. Έδωσε μάλιστα, μεγάλη έμφαση στο γεγονός ότι αυτές οι άδειες δόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ μετά την σαφή εξέταση και την κατάληξη στο συμπέρασμα εκ μέρους του ίδιου του Υπουργείου ότι δεν αντιπροσωπεύουν απειλή στην εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.