Το Samsung Galaxy S23 Ultra ήρθε στα γραφεία του Techmaniacs και οι δοκιμές έχουν ήδη ξεκινήσει. Η συσκευή έρχεται στην ελληνική αγορά με τιμή από τα 1449 ευρώ για την έκδοση των 256GB, ενώ για τις προπαραγγελίες η τιμή διαμορφώνεται στα 1449 για την έκδοση των 512GB, οπότε στην ουσία παίρνεται μια αναβάθμιση στον αποθηκευτικό χώρο δωρεάν.

Το Samsung Galaxy S23 Ultra έρχεται με γνώριμο σχεδιασμό, που έχει μικρές αλλαγές σε σχέση με το Galaxy S22 Ultra, με την Samsung να προσπαθεί να δημιουργήσει την σχεδιαστική της ταυτότητα. Αλλαγή έχουμε στην κυρτή οθόνη που είναι λίγο πιο απότομη από τον προκάτοχό της, για να έχει καλύτερη θέαση στις άκρες, παραμένοντας ευγενική με τα δάχτυλά μας.

Η οθόνη είναι 6.8 ιντσών Dynamic AMOLED 2X με ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz. Φυσικά είναι συμβατή με HDR10+ περιερχόμενο και η φωτεινότητά της φτάνει τα 1750nits που είναι παραπάνω από αρκετά για άριστη θέααση ακόμα και κάτω από τον μεσημεριανό ήλιο. Το πάνελ προστατεύεται από το νέο Gorilla Glass Victus 2, που λόγο του μικρού του πάχους, κρατάει την διάθλαση στο ελάχιστο, προσφέροντας άριστες γωνίες θέασης. Δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο απο την Samsung, παρά μια άριστη οθόνη με υποδειγματικές επιδόσεις.

Στο κομμάτι του ήχου η συσκευή έρχεται με στερεοφωνικά ηχεία και οι πρώτες δοκιμές μας ήταν αρκετά ικανοποιητικές, Φυσικά χρειαζόμαστε παραπάνω χρόνο.

Και περνάμε στο κομμάτι τις κάμερας, που έχουμε σημαντικές αναβαθμίσεις, παρά το γεγονός πως φαινομενικά οι αλλαγές δεν ειναι τόσο μεγάλες. Αρχικά ο βασικός αισθητήρας είναι στα 200MP. Αυτό προσφέρει την δυνατότητα για πολύ δυνατό pixel binning, αυξάνοντας την λεπτομέρεια και μειώνοντας τον θόρυβο, ενώ την ίδια στιγμή μας δίνει και την δυνατότητα να τραβήξουμε μεγαλύτερες φωτογραφίες για crop αργότερα.

Διπλα θα βρούμε μια κάμερα 12MP με υπερευρυγώνιο φακό 13mm, διαφράγματος f/2.2, για τις λείψεις που θέλουμε να περιλάβουμε περισσότερα στο πλάνο μας. Η κάμερα έρχεται με βελτιώσεις στο δυναμικό εύρος, κάτι που μένει να δούμε στις δικές μας δοκιμές.

Βελτιωμένες στο software είναι και οι ζουμ κάμερες της συσκευής, με την πρώτη να είναι η 3Χ κάμερα, με αισθητήρα 10MP και διάφραγμα f/2.4. Φυσικά έχει οπτική σταυθεροποίηση και Dual Pixel Autofocus. Η δεύτερη κάμερα έχει αισθητήρα 10MP και διάφραγμα f/4.9, ενώ προσφέρει 10Χ οπτικό ζουμ. Φυσικά έχει οπτική σταθεροποιηση και Dual Pixel PDAF.

Όλες η κάμερες έχουν βελτιώσεις στο software μέσω του AI της συσκευής, ενώ με τον ISP του Snapdragon 8 Gen 2 έχουμε σημαντική βελτίωση σε σχέση με το S22 Ultra. Αυτό μένει να το δούμε και στις αναλυτικές δοκιμές μας.

Στην πρόσοψη έχουμε αισθητήρα 12MP, με φακό διαφράγματος f/2.2, που ενώ είναι χαμηλότερα σε ανάλυση σε σχέση με το S22 Ultra, ο αισθητήρας είναι μεγαλύτερος και ποιοτικότερος.

Από βίντεο η πίσω κάμερες τραβάνε 8K στα 30fps από την 200MP κάμερα, ενώ όλες οι κάμερες τραβάνε 4Κ βίντεο στα 60fps με βελτιώσεις στην εστίαση και την σταθεροποίηση. Από την πρόσοψη έχουμε 4K στα 60fps βίντεο.

Από επιδόσεις η συσκευή έχει το δυνατότερο chipset του Android και κάτι παραπάνω, αφού ο Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy είναι ελαφρώς υπερχρονισμένος σε σχέση με το μοντέλο που θα έχει ο ανταγωνισμός. Η διαφορά όμως δεν είναι τόσο μεγάλη και παραμένει κάτω από τα 150ΜHz. Από μνήμη έχουμε 8GB RAM για την έκδοση των 356GB αποθηκευτικού χώρου, ενώ οι εκδόσεις 512GB και 1TB έρχονται με 12GB μνήμης RAM. Αυτό όμως που εντυπωσιάζει είναι ο αποθηκευτικός χώρος που είναι UFS 4.0, ώστε να έχει η συσκευή πάνω από δύο φορές ταχύτερη ταχύτητα εγγραφής και ανάγνωσης σε σχέση με ότι έχουμε δει μέχρι σήμερα!

Ο νέος επεξεργαστής έχει λιγότερο throttling όταν τον φτάνουμε στα άκρα, ενώ και η κατανάλωση ενέργειας είναι κατά 25% χαμηλότερη, πετυχαίνοντας σημαντικά καλύτερη αυτονομία.

Η πρώτη μας επαφή ειναι σαφώς πολύ θετική και ανυπομονούμε να μάθουμε τα πάντα για την συσκευή και να σας τα μεταφέρουμε στο αναλυτικό review. Μείνετε συντονισμένοι λοιπόν γιατι όλα δείχνουν πως θα έχουμε μια πολύ δυνατή συσκευή, που επιτέλους θα μπορεί να ανταγωνιστεί σε επιδόσεις τις συσκευές τις Apple.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.