Αν συνεχίζεις να κάνεις την κακή συνήθεια, του να εξαναγκάζεις τις εφαρμογές σε force close, τότε μάλλον θα πρέπει να σταματήσεις. Υπάρχει η λανθασμένη πεποίθηση ότι θα πρέπει να διαχειρίζεσαι τις mobile εφαρμογές και να χρησιμοποιήσεις τη λειτουργία force close για την απενεργοποίηση των εφαρμογών όπως συμβαίνει και με μια εφαρμογή σε έναν επιτραπέζιο υπολογιστή.
Αν ρωτήσεις κάποιον που δεν γνωρίζει, θα σου πει ότι το κάνει για κάνει το smartphone του πιο γρήγορο, ή για να μειώσει την κατανάλωση της μπαταρίας. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι κάτι τέτοιο δεν προσφέρει τίποτα, κανένα όφελος. Και να το πιο σημαντικό. Όταν δεν χρησιμοποιείς μια εφαρμογή, η εγαρμογή θα γίνει suspended και θα σε περιμένει μέχρι την επόμενη φορά που θα επιστρέψεις. Δεν προσφέρει το force close των εφαρμογών απολύτως τίποτα, ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείς ένα Android smartphone, ένα iPhone ή ένα Windows Phone. Όλες οι mobile πλατφόρμες λειτουργούν πάνω κάτω το ίδιο.
Το κλείσιμο των smartphone apps συνεχώς, κάνει τη συσκευή να λειτουργεί πιο πολύ, να είναι πιο αργή και να καταναλώνει μεγαλύτερη μπαταρία. Η μόνη εξαίρεση, είναι για εφαρμογές που έχεις ρυθμίσεις να τρέχουν στο background, όπως εφαρμογές καιρού, ή emails. Στη πράξη, το να έχεις μια εφαρμογή στο background είναι πιο αποδοτικό καθώς το smartphone κάνει λιγότερη δουλειά το να φορτώσει το app. Και επιπροσθέτως, θα αισθάνεσαι ότι η συσκευή σου λειτουργεί πιο γρήγορα, επειδή είναι εκεί και σε περιμένουν να τις ανοίξεις.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.
λες?
Ξανα λες?
?
Πως σβηνει δεν ξερω