Η Meta δέχεται συνεχή πυρά από ρυθμιστικές αρχές και κυβερνήσεις επειδή δεν προστατεύει τους εφήβους στις πλατφόρμες της, στο Facebook και στο Instagram, και τώρα η εταιρεία που ανήκει στον Mark Zuckerberg παρουσίασε ορισμένες ενημερώσεις που έχουν σχέση με αυτό το πρόβλημα.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε, η Meta προσθέτει περισσότερα φίλτρα στο “People you may know” ή “Άτομα που μπορεί να γνωρίζεις”, περιορίζοντας την ορατότητα της λίστας των φίλων και φέρνοντας νέα εργαλεία για τη διάδοση της ανεπιθύμητης διαρροής οικείων εικόνων.

Μπορεί να είναι μια δυνατότητα επανασύνδεσης με φίλους που χάθηκαν εδώ και καιρό, αλλά στους έφηβους δεν θα εμφανίζονται “ύποπτοι” λογαριασμοί. Επιπλέον, οι “ύποπτοι” λογαριασμοί δεν θα έχουν τη δυνατότητα να στέλνουν μηνύματα σε εφήβους μέσω Instagram, διότι δεν θα βλέπουν το σχετικό κουμπί.

Ως “ύποπτοι” ορίζονται λογαριασμοί που έχουν αναφερθεί από κάποιο νεαρό άτομο. Δεν γνωρίζουμε αν και πώς το κουμπί επανέρχεται, αλλά όταν οι έφηβοι προσπαθήσουν να στείλουν μηνύματα σε ενήλικες, θα εμφανίζεται ένα μήνυμα που τους ρωτήσει αν γνωρίζουν αυτό το άτομο στην πραγματική ζωή.

Στη συνέχεια, θα εμφανίζεται μια σημείωση ασφαλείας, η οποία περιλαμβάνει πιθανές επιλογές που μπορούν να αποτρέψουν την περαιτέρω επαφή με αυτό το άτομο, αν κάτι τέτοιο κρίνεται αναγκαίο.

Οι νέοι έφηβοι που εγγράφονται στο Facebook, όσο λίγοι κι αν είναι πλέον, θα έχουν προεπιλεγμένες τις πιο αυστηρές επιλογές σε ορισμένες ρυθμίσεις απορρήτου, όπως το ποιος μπορεί να δει τη λίστα φίλων, άτομα και σελίδες που ακολουθούν, αναρτήσεις που έχουν επισημανθεί, και ποιος επιτρέπεται να κάνει σχόλια σε αναρτήσεις τους. Παρόμοιες ρυθμίσεις κυκλοφορούν και στο Instagram.

Η Meta είπε ότι τώρα συνεργάζεται με το National Center for Missing and Exploited Children (NCMEC) για να δημιουργήσει μια πλατφόρμα για εφήβους που ανησυχούν ότι οι προσωπικές τους εικόνες μπορεί να καταλήξουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Το Facebook συνεργάζεται με δύο δίκτυα για να δώσει τη δυνατότητα στους εφήβους να αποστιγματίσουν τέτοιες εικόνες, να αναζητήσουν βοήθεια και να πάρουν τον έλεγχο. Οι δυνατότητες έχουν ήδη κυκλοφορήσει, αλλά θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να είναι διαθέσιμες σε όλους τους εφήβους.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Τι σχέση έχουν το efood και η Mastercard με το gamification; Μάθε και κάνε Level Up τρώγοντας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.