Έρευνα δείχνει ότι το 49% των χρηστών Android σκέφτονται να μεταβούν στα iPhone της Apple λόγω της αντιληπτής υπεροχής τους όσον αφορά την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα. Επιπλέον, οι καταναλωτές φέρεται να νιώθουν πιο ασφαλείας χρησιμοποιώντας το iPhone 13 Pro Max, αντί για το Samsung Galaxy S22 Ultra.

Η έρευνα του Beyond Identity είχε ως δείγμα 1.003 Αμερικάνους και σχετίζεται με τις συνήθειες και τα συναισθήματα τους όσον αφορά την ασφάλεια των κινητών τηλεφώνων. Με βάση τα αποτελέσματα, το 76% των χρηστών της Apple αισθάνονται πιο ασφαλείς στο iOS, με το αντίστοιχο ποσοστό για τους χρήστες Android να αγγίζει το 74%.

Σε επίπεδο cloud υπηρεσιών, το 20% των χρηστών του iCloud Keychain αισθάνονται υπερβολικά ασφαλείς, την ίδια στιγμή που αντίστοιχο ποσοστό για τους χρήστες του Google Password Manager είναι 13%. Τα αντίστοιχα ποσοστά χρηστών που δηλώνουν πως νιώθουν υπερβολικά ασφαλείς με το iCloud και το Google Drive είναι 27% και 22%.

Καθώς κυκλοφορούν νεότερες εκδόσεις των λειτουργικών με βελτιώσεις και χαρακτηριστικά ασφαλείας, φέρεται ότι το 33% των χρηστών Android σκέφτονται να μεταβούν στα iPhone ενόψει της κυκλοφορίας του iOS 16 τον επόμενο μήνα – κάτι που δείχνει κάπως άκυρο και παρουσιάζει αστάθεια σε μερίδα χρηστών.

Η έρευνα αποκαλύπτει ότι οι χρήστες iPhone επιλέγουν πιο εύκολα εξαψήφια PIN αντί για τα κλασικά τετραψήφια που χρησιμοποιούν οι χρήστες Android για το ξεκλείδωμα της συσκευής τους – σοβαρά, υπάρχει κόσμος που δεν κάνει χρήση βιομετρικών μεθόδων ασφάλειας και μένει με ένα απλό PIN;

Ένα άλλο στοιχείο που φαίνεται κάπως παράδοξο, αλλά λογικό καθώς οι συμμετέχοντες ήταν Αμερικάνοι, είναι ότι οι χρήστες iPhone ελέγχουν το σύστημα παρακολούθησης τοποθεσίας και χρησιμοποιούν την αναγνώριση προσώπου, με κάποιους να ισχυρίζονται ότι η Apple παρέχει διαφορετική τεχνολογία – παρουσιάζοντας τη ως καλύτερη.

Τέλος, οι συμμετέχοντες σχολίασαν πώς αισθάνονται για τις παραβιάσεις ασφαλείας – Ναι, σταμάτα να ζεις πίσω από το μήλο και δέξου ότι ακόμα και το “θωρηκτό” (όπως θες να πιστεύεις) iOS έχει προβλήματα και δέχεται επιθέσεις, και μάλιστα πολύ σοβαρές – και τα αποτελέσματα θα εκπλήξουν ειδικά τους χρήστες iPhone.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι παραβιάσεις δεν είναι άγνωστες ούτε στους κατόχους συσκευών Apple, ούτε στους χρήστες Android, με το 40% και των δύο ομάδων να δηλώνει ότι έχει πέσει θύμα επίθεσης με κακόβουλο λογισμικό ή απάτης στον κυβερνοχώρο. Ωστόσο, οι χρήστες iOS που είπαν ότι έπεσαν θύμα διαρροής ήταν μικρό.

Επίσης, οι κάτοχοι συσκευών Apple αναφέρουν σε ποσοστό 20% ότι ακόμα και αν βρέθηκαν στην άσχημη κατάσταση να έχουν διαρρεύσει δεδομένα, στις περισσότερες περιπτώσεις, είχαν τη δυνατότητα να επαναφέρουν τα δεδομένα τους. Ωστόσο, οι χρήστες Apple μάλλον αισθάνονται υπερβολικά ασφαλείς, χωρίς ιδιαίτερο λόγο.

Φαίνεται ότι η έρευνα αποκάλυψε πως οι χρήστες iPhone χάνουν το τηλέφωνο τους τακτικά, μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις υπερβολικά συχνά, σε σημείο να χάνουν το smartphone τους μέχρι και έξι φορές σε διάστημα έξι μηνών.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.