Η προθεσμία για την εξαγορά του TikTok από αμερικάνικη εταιρία φτάνει στο τέλος της στις 5 Απριλίου και είχαμε δύο αναπάντεχες προτάσεις. Οι ΗΠΑ αποφάσισαν πως η πλατφόρμα θα πρέπει να φύγει από τα χέρια της κινεζικής ByteDance, αλλιώς θα απαγορευτεί η λειτουργία του στις ΗΠΑ, ενώ άρχισαν τις πιέσεις και σε άλλες χώρες, ώστε να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

Όπως πάντα, οι ΗΠΑ επικαλούνται την εθνική ασφάλεια, καθώς φοβούνται πως τα δεδομένα των χρηστών θα καταλήξουν στα χέρια της κινεζικής κυβέρνησης, γιατί είναι γνωστό πως τα κρατικά μυστικά των ΗΠΑ, διακινούνται μέσω TikTok και τα συζητάει ο κόσμος.

Στις 19 Ιανουαρίου ο νόμος που απαγόρευε το TikTok στις ΗΠΑ μπήκε σε ισχύκαι το TikTok σταμάτησε να λειτουργεί στις ΗΠΑ για 14 μόλις ώρες. Αυτό έφερε αντιδράσεις του κοινού στη χώρακαι έτσι, η κυβέρνηση Trump που μόλις είχε αναλάβει, έκανε άρση του αποκλεισμού και έδωσε 75 μέρες στο TikTok να προχωρήσει σε πώληση. Αυτή η περίοδος όμως φτάνει στο τέλος της.

Κάπως έτσι φτάνουμε στο σήμερα, με την πρόταση της Amazon να έχει μόλις λίγες μέρες που έχει κατατεθεί. Παράλληλα, έχουν καταθέσει προτάσεις ο Blackstone, η Oracle, to Reddit, μέχρι και ο Mr. Beast. Σήμερα όμως κατέθεσε την πρότασή σου ο Tim Stokely, του OnlyFans, δηλώνοντας το ενδιαφέρον του για την αγορά της υπηρεσίας. Οι προσφορές μιλούν είτε για πλήρη εξαγορά είτε για εξαγορά μεριδίου της υπηρεσίας.

Όμως, η ByteDance δε θέλει να πουλήσει την υπηρεσία και αυτό φάνηκε από τον Ιανουάριο, που προτίμησε να κλείσει στις ΗΠΑ, παρά να πωληθεί. Φυσικά αυτό είναι λογικό, αφού οι ΗΠΑ είναι μόλις ένα μικρό μερίδιο από το παγκόσμιο κοινό που έχει το TikTok. Από την άλλη, όσοι δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο TikTok στις ΗΠΑ, θα χάσουν τις επενδύσεις τους και τις δουλειές τους, κάτι που θα ξεσηκώσει αρκετό κόσμο, στην εποχή των influencers.

Project Kuiper: 9 Απριλίου ξεκινάει η μεγάλος ανταγωνιστής του Starlink

Ο Trump έχει δηλώσει πως θέλει το θέμα να λήξει στις 5 Απριλίου, όμως έχει αφήσει και ένα παραθυράκι για νέα παράταση. Μέχρι στιγμής το TikTok δεν έχει αποδεχθεί καμία πρόταση και όπως είναι η κατάσταση, πηγαίνει για πλήρη απαγόρευση στις ΗΠΑ. Φυσικά, θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά στον υπόλοιπο κόσμο.

Αυτή η μανία των ΗΠΑ να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα όλων των χρηστών, έχει δημιουργήσει πρόβλημα σε πάρα πολλές εταιρίες της Κίνας, με μεγαλύτερη την Huawei, αφού δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να αφήσει backdoor στον εξοπλισμό της, ώστε να κάνει ανενόχλητος ο αμερικάνος τις παρακολουθήσεις σε όλους, που είναι αποδεδειγμένο πως κάνει. Από την άλλη, και η Ευρώπη φαίνεται να θέλει να ακολουθήσει τα χνάρια των ΗΠΑ, και αυτή επικαλούμενη την ασφάλεια των πολιτών της.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.