Το IMEI ή αλλιώς (International Mobile Equipment Identity) είναι ένας μοναδικός αναγνωριστικός κωδικός για την αναγνώριση μιας συσκευής σε ένα mobile δίκτυο. Αποτελείται από 15 ψηφία και έχει αποδοθεί σε κάθε GSM phone. Το IMEI είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε περιπτώσεις που η συσκευή σου έχει κλαπεί ή χαθεί. Όχι δεν θα την φέρει πίσω, αλλά θα διασφαλίσει ότι όποιος βρει ή κλέψει το smartphone σου δεν θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει.

Ο πάροχος, μπορεί να κάνει blacklist μια συσκευή βάσει του αριθμού IMEI και θα επικοινωνήσει με άλλους παρόχους για να κάνουν το ίδιο. Αυτό σημαίνει ότι το smartphone δεν θα μπορεί να κάνει κλήσεις ή να συνδεθεί στο δίκτυο ακόμη και αν αγοράσεις νέα κάρτα.

Το IMEI είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν έχεις αγοράσει ένα μεταχειρισμένο smartphone. Υπηρεσίες, όπως το CheckMend σου επιτρέπουν να τσεκάρεις αν η συσκευή έχει αναφερθεί ως κλεμμένη, ή έχει γίνει blacklisted. Το IMEI περιλαμβάνει και άλλες πληροφορίες, όπως το brand, το μοντέλο, την χρονιά κυκλοφορίας, τα specifications. Μπορείς να τα τσεκάρεις αν επισκεφτείς το IMEI.info. Είναι δωρεάν.

Ο πιο εύκολος τρόπος για να βρεις ποιο είναι το IMEI σου, είναι σε μια Android συσκευή να πληκτρολογήσεις το *#06#. Μπορείς επίσης να τσεκάρεις το IMEI στο About device > Status > IMEI information. Κάποια τηλέφωνα το έχουν σε αυτοκόλλητο στο πίσω μέρος ενώ σε άλλα κάτω από το αφαιρούμενο κάλυμμα. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να το γράψεις και να το έχεις αποθηκευμένο. Δεν ξέρεις που θα σου χρειαστεί.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Όχι ακριβώς, ο πάροχος ενεργεί μόνο για την δικιά του εταιρεία δεν ενημερώνει καμία άλλη, και εφόσον του πας δήλωση από την αστυνομία ότι έχει κλαπεί(στην αστυνομία να έχεις αποδεικτικό ότι συσκευή ήταν δική σου) η συγκεκριμένη συσκευή με το αντίστοιχο imei τότε μονο το κλειδώνει για το δίκτυο του. Αν θες εσύ μετά μπορείς να περάσεις από όλες της εταιρίες και να το δηλώσεις. Α) Αν η συσκευή βγει στο εξωτερικό μπορεί να λειτουργήσει κανονικά Β) Αν χακαριστει το imei πάλι λειτουργεί κανονικά σε όλα τα δίκτυα παντού. Γ) Αν το δηλώσεις στον κατασκευαστή πραγματικά δεν ξέρω!!!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.