Οι κατασκευαστές smartphone και οι ενώσεις που εκπροσωπούν εταιρείες τεχνολογίας στην Ινδία συμφώνησαν να υιοθετήσουν τη USB-C ως τυπική θύρα φόρτισης για τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές, και tablet. Σύμφωνα με τους The Economic Times, κυβερνητικοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν τη συμφωνία μετά από συνεδρίαση της διυπουργικής ομάδας εργασίας η οποία αφορούσε το θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση συμμετείχαν φορείς του κλάδου, συμπεριλαμβανομένων των Samsung, Apple, και κατασκευαστών υπολογιστών, όπως οι HP, Dell, και Lenovo. Ένα στέλεχος του κλάδου επιβεβαίωσε ότι η Apple δεν αντιτάχθηκε στη μετάβαση στη USB-C ως κοινό πρότυπο φόρτισης.

Ο τεχνολογικός κολοσσός με έδρα το Cupertino είναι μια από τις μάρκες που επηρεάζονται περισσότερο από την υιοθέτηση της USB-C. Τα τηλέφωνά της Apple και ορισμένα iPad βασίζονται επί του παρόντος στην αποκλειστική θύρα Lightning και ένα μέρος των εσόδων της εταιρείας προέρχεται από την πώληση αξεσουάρ Lightning.

Δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε η Ινδία θα επιβάλει τη χρήση της USB-C σε όλες τις συσκευές, αλλά ένα ανώνυμο στέλεχος της βιομηχανίας είπε ότι αυτό θα συμβεί αφού η αλλαγή τεθεί σε ισχύ στην Ευρώπη.

Τον περασμένο μήνα, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενέκρινε την κοινή θύρα και απαιτεί από όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές να υιοθετήσουν τη USB-C έως το φθινόπωρο του 2024, σε μια προσπάθεια να μειωθούν τα ηλεκτρονικά απόβλητα και να εξοικονομήσουν χρήματα οι καταναλωτές.

Τα παραπάνω ισχύουν για όλες τις συσκευές εκτός από τους φορητούς υπολογιστές. Σε αυτήν την περίπτωση, η εταιρείες έχουν λάβει εκτεταμένη προθεσμία για να υιοθετήσουν το πρότυπο έως την άνοιξη του 2026.

Οι συνέπειες του να ακολουθήσει η Ινδία τα χνάρια της Ευρώπης στην απαίτηση χρήσης της USB-C σε όλες τις συσκευές μπορεί να είναι αρκετά σημαντικές. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά smartphone στον κόσμο, επομένως εάν η χώρα τυποποιήσει τη θύρα φόρτισης, θα μπορούσε να μειώσει τις πιθανότητες διαφορών στις θύρες φόρτισης για συγκεκριμένες περιοχές.

Τούτου λεχθέντος, υπάρχει ακόμη χρόνος για να τεθεί σε ισχύ η εντολή της ΕΕ. Θα πρέπει να περιμένουμε και να παρακολουθήσουμε πώς θα εξελιχθούν όλα αυτά και αν θα ακολουθήσουν περισσότερες χώρες τον δρόμο προς την κοινή θύρα φόρτισης.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Τι σχέση έχουν το efood και η Mastercard με το gamification; Μάθε και κάνε Level Up τρώγοντας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.