Η Ευρώπη προσπαθεί εδώ και χρόνια να εξαναγκάσει βάσει νόμου τους κατασκευαστές ηλεκτρονικών συσκευών να χρησιμοποιούν κοινή θύρα φόρτισης, ώστε να μειώσει τα ηλεκτρονικά απόβλητα που δημιουργούν οι φορτιστές. Μία από τις εταιρείας που ήταν αντίθετες στην υιοθέτηση της USB-C ήταν προφανώς η Apple που έχει αναπτύξει δική της θύρα. Ωστόσο, πρόσφατα η ΕΕ ανακοίνωσε ότι το σχέδιο για την κοινή θύρα οριστικοποιείται και έτσι όλες οι εταιρείες θα πρέπει να συμμορφωθούν έως το 2024.

Τώρα, το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε, μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Twitter, ότι δίνει την τελική έγκριση για την οδηγία χρήσης κοινού φορτιστή. Όπως είναι ήδη γνωστό, αυτή η οδηγία καθιστά υποχρεωτική τη χρήση USB-C σε όλες της συσκευές, όπως smartphone, tablet, κονσόλες παιχνιδιών, πληκτρολόγια, και άλλα, τα οποία θα πωλούνται εντός ΕΕ. Βέβαια, και άλλες χώρες κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση, αν και καθυστερημένα, σε σχέση με την ΕΕ.

https://twitter.com/EUCouncilPress/status/1584462786842820608

Σύμφωνα με την οδηγία, εκτός από τη χρήση της θύρας, θα πρέπει να υπάρχει ειδική σήμανση σε όσες συσκευές έχουν USB-C, αν διαθέτουν φορτιστή, και ποια είναι η απόδοση αυτού του φορτιστή. Οι καταναλωτές στην ΕΕ θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν εάν θα αγοράσουν μία νέα συσκευή με ή χωρίς φορτιστή. Επιπλέον, τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη ισχύος του κανόνα, η Επιτροπή θα εξετάσει αν ο διαχωρισμός των πωλήσεων θα πρέπει να καταστεί υποχρεωτικός.

Οι νέοι κανόνες αναμένεται να τεθούν σε πλήρη ισχύ από το φθινόπωρο του 2024. Ωστόσο, υπάρχει μια εξαίρεση για φορητούς υπολογιστές όπου υπάρχει παράταση προθεσμίας έως την άνοιξη του 2026. Το Συμβούλιο της ΕΕ ισχυρίζεται ότι ο στόχος αυτών των νέων κανόνων είναι η εξοικονόμηση χρημάτων των καταναλωτών, η μείωση των ηλεκτρονικών απορριμμάτων, και η εναρμόνιση της φόρτισης μεταξύ των συσκευών. Το Συμβούλιο έχει επίσης στραμμένο το βλέμμα του στην εναρμόνιση της ασύρματης φόρτισης.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Τι σχέση έχουν το efood και η Mastercard με το gamification; Μάθε και κάνε Level Up τρώγοντας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.