Το ακούμε από τον προηγούμενο Δεκέμβρη, ωστόσο μετά την σχετική έγκριση που έλαβε από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού χαρακτήρα ο προσωπικός αριθμός πολίτη είναι τελικά θέμα εβδομάδων. Και η πληροφορία έρχεται από τα πιο επίσημα χείλη, αυτά του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Παραστεργίου στη πρόσφατη συνέντευξή του.

Επιστήμονες δίνουν για πρώτη φορά στη δημοσιότητα τον χάρτη του Γαλαξία μας (εικόνα)

Τον περιμέναμε από τον Δεκέμβριο τον Προσωπικό Αριθμό.

Έπρεπε να κάνουμε μια πιο προσεκτική μελέτη για την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η οποία εγκρίθηκε, αυτή την ώρα είναι στο στάδιο έκδοση Προεδρικού Διατάγματος. Είναι θέμα εβδομάδων.

Το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι ότι αργήσαμε δυο μήνες, είναι ότι άλλες χώρες το έχουν 30 χρόνια! Ο προσωπικός αριθμός ουσιαστικά θα κρύψει όλους τους άλλους αριθμούς, τον ΑΦΜ, τον ΑΜΚΑ, τον αριθμό ταυτότητας, κάπου, θα υπάρχουν αλλά δεν θα χρειάζεται κανείς να θυμάται κανέναν απ’ αυτούς. Θα είναι το ΑΦΜ μας συν 3 ψηφία, τα δύο από αυτά θα τα επιλέγουμε μόνοι μας.

Μάλλον ήρθε η ώρα να κάτσεις να σκεφθείς τα 3 ψηφία που θα σε ακολουθούν πλέον στη συναλλακτική σου σχέση με το Δημόσιο και όχι μόνο.

Στα ΚΕΠ όσοι δεν αντέχουν την ψηφιοποίηση του Δημοσίου! Ο ρόλος του δημοσίου υπαλλήλου

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ναι θα κατσω να σκεφτω τα 3 ψηφια. Αλλη δουλεια δεν εχω να κανω. Κατσε να παει Αυγουστος 2026 ως τοτε μπορει να καταργηθουν και οι νεες ταυτοτητες. Λεω μαλιστα να μη παω ουτε Αυγουστο 2026, αλλα αν και εφοσον δεν παει αλλο και χρειαστω νεα ταυτοτητα.

  2. Γιατί ο ΑΜΚΑ δεν μας κάνει για όλες τις περιπτώσεις και πρέπει να εφεύρουμε και άλλο αριθμό; Τον έχεις από την ημέρα γέννησης και δεν αλλάζει εφόρου ζωής.

  3. Γιατί ο ΑΜΚΑ συμπεριλαμβάνει ημερομηνία γέννησης που αποτελεί προσωπικό δεδομένο (το ζητάνε ακόμα και τράπεζες για επιβεβαίωση ταυτοτητας).

  4. Πώς γίνεται ρε βλάκες, στόλοι να μη χρειάζεται να θυμάται κάποιος τον ΑΦΜ αφού ο ΠΑ θ αποτελείται από το ΑΦΜ συν 3 ψηφία; Εεεεε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.