Στο πλαίσιο ενός προγράμματος που χρηματοδοτείται από τη NASA, μια ομάδα με επικεφαλής ερευνητές του Πανεπιστημίου Villanova δίνει για πρώτη φορά στη δημοσιότητα έναν χάρτη του σύμπαντος.

Τα μαγνητικά πεδία στο κέντρο του Γαλαξία μας

space

Ο χάρτης αυτός της κεντρικής περιοχής του Γαλαξία μας, χρειάστηκε τέσσερα χρόνια για να δημιουργηθεί και αποκαλύπτει τη σχέση μεταξύ των μαγνητικών πεδίων στην καρδιά του γαλαξία μας και των ψυχρών δομών σκόνης που κατοικούν εκεί.

Αυτή η σκόνη αποτελεί τα δομικά στοιχεία των άστρων, των πλανητών και τελικά της ζωής όπως την ξέρουμε. Η κεντρική μηχανή του Γαλαξία μας κινεί αυτή τη διαδικασία.

Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο σχηματίζονται και εξελίσσονται τα αστέρια και οι γαλαξίες αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας της προέλευσης της ζωής αλλά η αλληλεπίδραση της σκόνης και των μαγνητικών πεδίων σε αυτή τη διαδικασία έχει αγνοηθεί.

Το κέντρο του Γαλαξία μας και το μεγαλύτερο μέρος του χώρου μεταξύ των άστρων είναι γεμάτο με πολλή σκόνη και αυτό είναι σημαντικό για τον κύκλο ζωής του γαλαξία μας, ανέφερε στο Space.com ο David Chuss, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας και καθηγητής φυσικής στο Πανεπιστήμιο Villanova. Αυτό που εξετάσαμε ήταν το φως που εκπέμπεται από αυτούς τους ψυχρούς κόκκους σκόνης που παράγονται από βαριά στοιχεία που σφυρηλατούνται στα αστέρια και διασκορπίζονται όταν αυτά τα αστέρια πεθαίνουν και εκρήγνυνται.

Μια απεικόνιση του Γαλαξία μας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.