Σε μια από τις πολλές συνεντεύξεις που δίνει ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης απάντησε και στο ερώτημα ποιος θα είναι από εδώ και πέρα ο ρόλος του δημοσίου υπαλλήλου με τόσο μεγάλη ψηφιοποίηση που γνωρίζει η χώρα. Ακολουθεί η ερώτηση του δημοσιογράφου Liberal και η απάντησή του:

Επιστήμονες δίνουν για πρώτη φορά στη δημοσιότητα τον χάρτη του Γαλαξία μας (εικόνα)

Γεννάται το ερώτημα με όλα αυτά, ποιος θα είναι από δω και πέρα ο ρόλος του δημοσίου υπαλλήλου; Μήπως όλο αυτό οδηγεί και σε ένα νέο μοντέλο Δημόσιας διοίκησης στη χώρα; 

Προφανώς αλλάζουν και οι απαιτήσεις και ο τρόπος λειτουργίας του Δημοσίου πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξουμε τελείως την σχέση του πολίτη με το Δημόσιο. Τα ΚΕΠ ήταν πραγματικά μία τομή για την πρώτη έκφραση μηχανοργάνωσης του ελληνικού Δημοσίου, με ανθρώπους που ήταν καλοί στην πληροφορική, είχαν γνώσεις πληροφορικής και έδωσαν λύσεις σε εποχές που δεν είχε «τρέξει» ακόμη η ψηφιοποίηση του Δημοσίου.

Θα συνεχίσουν να το κάνουν για ανθρώπους, που δεν έχουν καμία εξοικείωση με την τεχνολογία, ούτε καν να πατήσουν ένα κουμπί, άρα θα συνεχίσουν να είναι χρήσιμα για μια μερίδα ανθρώπων, αλλά από την άλλη δημιουργούνται πλέον καινούργιες υποδομές, που βοηθούν την καθημερινότητα και προφανώς δημιουργούνται και νέες θέσεις εργασίας. Τροφοδοτούμε με γνώση τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης, είναι κάτι πιο εξειδικευμένο, σε δύο χρόνια από τώρα θα είναι κάτι τελείως απλό το να υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που θα μας βοηθούν, τροφοδοτώντας για παράδειγμα με υποθέσεις που ρωτάει ο πολίτης για παράδειγμα για τον ΕΦΚΑ, τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης.

Άρα, δε σταματάει ποτέ η δουλειά, αλλάζει η δουλειά κι εγώ στη ζωή μου άλλαξα τέσσερα επαγγέλματα, ως μηχανικός, αλλιώς ήταν η σχολή μου και το πολυτεχνείο όταν σπούδαζα κι άλλη σήμερα, που ακόμα και οι προγραμματιστές περνάνε σε δεύτερη μοίρα γιατί τον κώδικα θα τον γράφει τεχνητή νοημοσύνη. Αλλά θα πρέπει να μάθεις να τροφοδοτείς τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αντε εσεις οι μεγαλοι , τα μεγαλα μυαλα που θελετε να ελεγχετε τον κοσμο, αλλα αμα σας πιασει ενα απλο κοβιντ, χεζεστε απανω σας μη πεθανετε. Να σας δουμε ποσες μεντες κλανετε.
    Που θα κανει η τεχνητη νοημοσυνη λεει τον προγραμματισμο ( σιγα μη βγαλουμε και βυζια).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.