Με πάρα πολλούς καλλιτέχνες να αποχωρούν από το Spotify, από ότι φαίνεται τα πράγματα δυσκόλεψαν για την δημοφιλή πλατφόρμα και έχει αρχίσει να δίνει παροχές στους χρήστες. Πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Lossless audio, που εδώ και χρόνια έχει το Tidal και το Apple Music, για τους επί πληρωμή χρήστες. Τώρα το Spotify επανέρχεται με καλά νέα για τους δωρεάν χρήστες.
Έτσι λοιπόν, οι δωρεάν χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν το τραγούδι που θα ακούνε στο την εφαρμογή του Spotify για κινητά! Ναι, όσο περίεργο και αν σας φαίνεται, μέχρι σήμερα οι δωρεάν χρήστες μπορούσαν να διαλέξουν είδος ή καλλιτέχνη και εκείνο έπαιζε όποιο τραγούδι ήθελε από αυτό το είδος. Η επιλογή τραγουδιών ήταν μόνο για τους επί πληρωμή χρήστες. Έτσι, όσοι δεν πλήρωναν, μπορούσαν να ακούσουν μόνο τυχαία τραγούδια, αντί για αυτά που πραγματικά ήθελαν, ενώ είχε διαφημίσεις ανάμεσα στα τραγούδια.
Την τελευταία περίοδο, αρκετοί καλλιτέχνες αποχώρησαν από το Spotify, λόγω της εμπλοκής του CEO στην εταιρία όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού Helsing. Συγκεκριμένα, ο CEO του Spotify, Danel Ek, επένδυσε €600 εκατομμύρια στην Helsing για την ανάπτυξη των στρατιωτικών drones. Πρόκειται για AI drones για επιθέσεις και για παρακολούθηση.
H Apple λέει πως η εγκατάσταση του iOS 26 μπορεί να επηρεάσει την μπαταρία
Αυτή η στάση του CEO σε συνδυασμό με το ότι το Spotify δίνει τις χαμηλότερες προμήθειες στους καλλιτέχνες, έχει ξεκινήσει ένα κύμα αναχωρήσεων από την πλατφόρμα. Εμείς έχουμε ξαναπεί πως το Tidal, αλλά και το Apple Music, είναι φθηνότερα και με πολύ καλύτερη ποιότητα ήχου, ενώ δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από το Spotify, σε θέματα δισκοθήκης.
Από ότι φαίνεται το Spotify χάνει συνδρομητές και αυτό επηρεάζει τους μετόχους της εταιρείας, οπότε τώρα τρέχει να δώσει λειτουργίες που ο ανταγωνισμός του έχει εδώ και χρόνια. Τώρα που το Spotify επιτρέπει την αναπαραγωγή όποιου τραγουδιού θέλουμε, έρχεται στα επίπεδα του YouTube Music, με τη διαφορά πως η πρόταση του YouTube δεν επιτρέπει αναπαραγωγή στο παρασκήνιο ή με κλειστή οθόνη, ενώ παίζει διαφημίσεις βίντεο, που καταναλώνουν αρκετά data.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.
Θέλετε να γράφετε απειλητικά μηνύματα σε ανθρώπους χωρίς να μπορούν να σας εντοπίζουν; Θα σας πω τα μυστικά της δουλειάς. Καταρχάς καλό είναι να χρησιμοποιήσετε κάποιο VPN. Υπάρχουν αρκετά δωρεάν όπως windscribe, proton VPN, κτλ. Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ το FastestVPN κι έχω πάρει lifetime συνδρομή. Στη συνέχεια θα πάτε και θα κατεβάσετε το πρόγραμμα Tor Browser το οποίο υπάρχει για υπολογιστές και κινητά. Το TOR BROWSER κρυπτογραφεί τα δεδομένα σας, κρύβει την IP ADDRESS και θα περνάνε από τρείς διαφορετικούς σέρβερ, επίσης κρύβει το αποτύπωμα, δηλαδή το device fingerprint του υπολογιστή ή του κινητού σας. Τυπικά το TOR λειτουργεί με τη μέθοδο του κρεμμυδιού κι είναι απολύτως ανώνυμο σα να έχετε τρία VPN ταυτόχρονα! Οπότε αν προσθέσετε κι ένα ακόμη δικό σας VPN θα είστε κομπλέ! Στη συνέχεια με χρήση του TOR browser θα πάτε στην ιστοσελίδα της PROTON και θα φτιάξετε δωρεάν λογαριασμό email. Η Proton Mail έχει έδρα στην Ελβετία και διατηρεί πολιτική να μην κρατάει logs της IP ADDRESS σας. Κατά την εγγραφή ίσως να σας ζητήσει να δώσετε κάποιο δικό σας email, μη δώσετε το δικό σας, αλλά ψάξτε στο ίντερνετ για τις λεγόμενες σελίδες με disposable email. Υπάρχουν αμέτρητες δωρεάν σελίδες με disposable mail. Κάποια disposable email τα αναγνωρίζει η PROTON και τα μπροκάρει. Οπότε κάντε μερικές δοκιμές και κάποιο θα το δεχτεί στα σίγουρα, πάντα πετυχαίνει η μέθοδος. Τώρα μπορείτε να συνδεθείτε και να στείλετε τις απειλές σας και μόλις τελειώσετε, πατήστε γρήγορα διαγραφή του λογαριασμού! Καλό είναι να αλλάζετε τον τρόπο γραφής σας, πχ να μην βάζετε τόνους κτλ, και μαζί με τον στόχο σας, στείλτε και μερικές απειλές σε αγνώστους ώστε να μπερδεύονται τα ίχνη και τα κίνητρά σας. Η μέθοδος είναι πρώτα να συνδέεστε στο VPN, μετά στο Tor Browser κι από εκεί να μπαίνετε στο Proton Mail. Συγχαρητήρια λοιπόν, μόλις ολοκληρώσατε το μάθημα της ανώνυμης αποστολής απειλών. Είναι ιδανικός οδηγός για πλάκες και φάρσες! Φυσικά δεν προτρέπω σε κανένα να το κάνει, απλές θεωρητικές γνώσεις για το πώς το κάνουν όλοι γράφω. Άλλωστε δεν είναι κρυφή γνώση! Εγώ προσωπικά δεν κάνω ποτέ τέτοια πράγματα. Μην το κάνετε λοιπόν!