Η Google παρουσίασε πρόσφατα το Pixel 7a στην εκδήλωση I/O και ετοιμάζεται τώρα να λανσάρει τα Pixel 8. Τα νέα τηλέφωνα αναμένεται να διαθέτουν μια σειρά από μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως κάθε Pixel smartphone, αλλά θα διαθέτουν επίσης τον εξαιρετικά ισχυρό Tensor G3 – σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά.

Ο επερχόμενος Tensor G3 έχει μια σημαντική αναβάθμιση στο block της CPU, το οποίο είναι πλήρως επανασχεδιασμένο και χρησιμοποιεί τους τελευταίους πυρήνες ARMv9 του 2022. Η Google απομακρύνεται από τη διάταξη πυρήνων 4+2+2 της προηγούμενης γενιάς και υιοθετεί μια μοναδική διαμόρφωση εννέα πυρήνων. Πλέον συναντάμε τέσσερις Cortex-A510, τέσσερις Cortex-A715 και έναν Cortex-X3. Αυτό το πακέτο παρέχει σημαντική αύξηση επιδόσεων.

Ο Tensor G3 έρχεται επίσης με Memory Tagging Extensions της ARM που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά στην προστασία των συσκευών από επιθέσεις που βασίζονται στη μνήμη. Επιπλέον, τα Google Pixel 8 θα εκτελούν μόνο εφαρμογές 64-bit. Επιπλέον, το νέο SoC διαθέτει τη νέα 10 πυρήνων GPU Arm Mali-G715. Τα Pixel 8 θα μπορούσαν επίσης να είναι ένα από τα πρώτα τηλέφωνα που προσφέρουν δυνατότητες ray tracing.

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ένα πολύ δημοφιλές θέμα στις μέρες μας και δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τον Tensor G3. Το Tensor Processing Unit είναι ένα από τα καθοριστικά χαρακτηριστικά των προσαρμοσμένων chip της Google και ο G3 διαθέτει μια βελτιωμένη εκδοχή του. Αυτή η νέα TPU, με την κωδική ονομασία “Rio”, αναμένεται να προσφέρει σημαντική αύξηση επιδόσεων, βελτιωμένες δυνατότητες AI και καλύτερο machine learning.

Μία από τις πιο σημαντικές αλλαγές είναι η προσθήκη ενός νέου επεξεργαστή ψηφιακού σήματος (DSP). Ο DSP είναι υπεύθυνος για τον χειρισμό κοινών λειτουργιών όπως η επεξεργασία εικόνας και ήχου. Η νέα έκδοση στον Tensor G3 λέγεται ότι είναι πιο αποτελεσματική και καθιστά τα Google Pixel 8 ταχύτερα και πιο αποδοτικά σε επίπεδο κατανάλωσης ενέργειας. Μια άλλη σημαντική αλλαγή είναι η προσθήκη ενός νέου ελεγκτή UFS. Το UFS σημαίνει Universal Flash Storage και είναι ο τύπος αποθήκευσης που χρησιμοποιείται στα περισσότερα smartphones.

Ο νέος ελεγκτής UFS υποστηρίζει UFS 4.0 που είναι η πιο πρόσφατη και ταχύτερη έκδοση του UFS. Αυτό σημαίνει ότι τα Pixel 8 θα μπορούν να διαβάζουν και να γράφουν δεδομένα στον αποθηκευτικό χώρο πολύ πιο γρήγορα από τα προηγούμενα μοντέλα Pixel.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.