Τα Pixel smartphones της Google γίνονται όλο και πιο δημοφιλή με την πάροδο των ετών, χάρη στην υψηλής ποιότητας κάμερά και την απρόσκοπτη διασύνδεση με τις υπηρεσίες λογισμικού του κολοσσού της αναζήτησης. Ωστόσο, ένας από τους βασικούς παράγοντες που διαφοροποιούν τα Pixel από τα υπόλοιπα Android smartphones είναι το ειδικά κατασκευασμένο chip Tensor.

Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, η Google βασίστηκε στη Samsung για τον σχεδιασμό και την κατασκευή του Tensor για τις δύο τελευταίες γενιές προϊόντων της. Ωστόσο, υπάρχουν φήμες ότι η τεχνολογική εταιρεία μπορεί να επιθυμεί την αλλαγή των δεδομένων που ισχύουν αυτή τη στιγμή και μάλιστα ίσως την επιδιώξει με τα επερχόμενα chip Tensor G3, G4, και G5.

Ο Tensor G3 αναμένεται να σχεδιαστεί από τη Google σε συνεργασία με το τμήμα System LSI της Samsung και να κατασκευαστεί με τη διαδικασία 4nm της νοτιοκορεάτικης εταιρείας. Το chip φέρεται να υιοθετεί “1+4+4” σχεδίαση εννέα πυρήνων αποτελούμενη από έναν Cortex-X3 στα 3.30GHz, τέσσερις Cortex-A715 στα 2.60GHz και τέσσερις Cortex-A510 στα 2.20GHz με 2.30GHz.

Όσον αφορά τον Tensor G4, η Google λέγεται ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να σχεδιάσει το chip μόνη της και να το κατασκευάσει χρησιμοποιώντας τη διαδικασία 4nm της TSMC. Ωστόσο, το κόστος αυτής της διαδικασίας μπορεί να είναι πολύ υψηλό και ίσως χρειαστεί να στραφεί στη Samsung, για να κρατήσει τις τιμές των Pixel στα γνωστά επίπεδα. Προς το παρόν δεν είναι σαφές ποια διαδικασία θα χρησιμοποιηθεί στον Tensor G4.

Τέλος, για τον Tensor G5 φημολογείται ότι η Google θα τον σχεδιάσει μόνη της και θα χρησιμοποιήσει τη διαδικασία 3nm της TSMC για την κατασκευή. Αυτή η διεργασία υπόσχεται ακόμη μεγαλύτερη αποδοτικότητα ισχύος και βελτιώσεις στις επιδόσεις σε σύγκριση με τη διεργασία των 4nm που θα χρησιμοποιηθεί για τον Tensor G4.

Αυτές οι εξελίξεις θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν σημαντικές αλλαγές στη σειρά των Google Pixel smartphones. Ο εσωτερικός σχεδιασμός και η κατασκευή chip θα μπορούσαν να δώσουν στη Google μεγαλύτερο έλεγχο στην απόδοση και την αποδοτικότητα των συσκευών της, οδηγώντας ενδεχομένως σε ακόμη καλύτερες εμπειρίες χρηστών και αλλαγές στο κόστος κατασκευής και την τελική τιμολόγηση.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.