Η αλήθεια είναι πως τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες, το air condition είναι ένα από τους καλύτερους φίλους για τον οδηγό. Ωστόσο αυξάνει σημαντικά την κατανάλωση όπως και τα επίπεδα CO2. Τη λύση σε αυτά τα προβλήματα έρχεται να δώσει μια νέα ανακάλυψη από την άλλη πλευρά του ατλαντικού.
Το σχήμα του ηλιακού μας συστήματος άλλαξε δραματικά
Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας, η συγκεκριμένη τεχνολογία βασίζεται σε καινοτόμες μεμβράνες φυτικής προέλευσης, οι οποίες ψύχονται όταν εκτεθούν στον ήλιο. Αν και ακόμα η έρευνα βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, η ομάδα είναι αισιόδοξη ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα είναι σε θέση να διατηρούν δροσερά ολόκληρα κτίρια, οχήματα και άλλες κατασκευές, χωρίς να απαιτείται πρόσθετη ενέργεια.
Nέο voucher για Ίντερνετ οπτικής ίνας και έτσι θα το πάρεις
Η ερευνητική ομάδα έχει ήδη παράγει τέτοιες ψυκτικές μεμβράνες σε έντονες αποχρώσεις του μπλε, του πράσινου και του κόκκινου, οι οποίες ήταν κατά μέσο όρο σχεδόν 2,5 βαθμούς Κελσίου πιο δροσερές από τον περιβάλλον. Ένα τετραγωνικό μέτρο αυτής της μεμβράνης, σύμφωνα με την ομάδα, μπορεί να παράγει περισσότερα από 120 watt ψυκτικής ισχύος, ανταγωνιζόμενο πολλές οικιακές κλιματιστικές μονάδες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχες λύσεις έχει ήδη αναπτύξει η βιομηχανία και συγκεκριμένα η Hyundai, με την τεχνολογία Nano Cooling Film. Πρόκειται για ένα υλικό με νανοτεχνολογία στα παράθυρα του οχήματος εμποδίζοντας τις ακτίνες του ηλίου να εισέλθουν σε αυτό.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.
Παίζει και η εφημερίδα η βεντάλια κτλ