Τα Windows 10 είναι το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα στον κόσμο, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε ότι από τώρα και στο εξής δεν θα λαμβάνει πλέον νέα χαρακτηριστικά. Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τη διακοπή των ενημερώσεων ασφαλείας. Όλα αυτά είναι αναμενόμενα και δεν θα αποτελούσαν πρόβλημα αν τα Windows 11 δεν είχαν τις απαιτήσεις που έχουν.

Σε ένα ενημερωμένο roadmap, ο Product Manager της Microsoft, Jason Leznek, αναφέρει ότι παρόλο που όλες οι εκδόσεις θα λαμβάνουν υποστήριξη μέχρι τις 14 Οκτωβρίου του 2025, η Microsoft ενθαρρύνει τους χρήστες να κάνουν τη μετάβαση στα Windows 11. Κάτι που δεν είναι τόσο εύκολο όσο η λήψη και η εγκατάσταση του νέου λειτουργικού συστήματος.

Πολλά παλαιότερα συστήματα δεν πληρούν τις απαιτήσεις των Windows 11. Αυτό έχει οδηγήσει εκατομμύρια ανθρώπους στο σημείο να πρέπει να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα Windows 10 ακόμη και όταν σταματήσουν να λαμβάνουν ενημερώσεις ασφαλείας, θέτοντας τους ίδιους και τα συστήματα τους σε κίνδυνο, ή θα επενδύσουν σε έναν νέο υπολογιστή, κάτι που μπορεί να μεταφραστεί σε ένα σημαντικό έξοδο.

Η επιλογή της Microsoft να εγκαταλείψει μία μεγάλη μερίδα χρηστών της στη μοίρα τους είναι αρκετά ενδιαφέρουσα. Διαφέρει αρκετά από την διακοπή της υποστήριξης ενός λειτουργικού. Τα Windows 11 πιέζουν τους χρήστες να προχωρήσουν σε άμεσες αναβαθμίσεις. Σε κάθε περίπτωση, αν χρησιμοποιείτε ακόμη τα Windows 10, τότε θα πρέπει να κάνετε άμεσα αναβάθμιση στην τελευταία έκδοση, την 22H2, για να συνεχίσετε να λαμβάνετε ενημερώσεις ασφαλείας μέχρι το 2025.

Αν σχεδιάζετε μία αλλαγή συστήματος να αναφέρουμε συνοπτικά ότι για να τρέξει τα Windows 11 θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 4GB μνήμης RAM (8GB για ορισμένες λειτουργίες), TPM, κάρτα γραφικών ικανή να εκτελέσει το DirectX 12, και έναν επεξεργαστή με χρονισμό μεγαλύτερο του 1GHz. Τώρα, αν είστε αποφασισμένοι να παρακάμψετε τις απαιτήσεις συστήματος και να εγκαταστήσετε τα Windows 11 σε ένα μη συμβατό μηχάνημα, να έχετε υπόψη ότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αν δεν φέρουν στα 11 όλες τις δυνατότητες παραμετροποίησης που έχουν τα /10 (ειδικά τις επιλογές στο taskbar και τα context menus), τότε πιο πιθανό βλέπω να πάω σε Linux, παρά στα 11.

    Σημειωτέον ότι το laptop μου υπερκαλύπτει τις απαιτήσεις των 11.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.