Όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, εδώ στο techmaniacs.gr, τα Windows 10 θα σταματήσουν να υποστηρίζονται επισήμως στις 14 Οκτωβρίου του 2025. Η Microsoft αποκάλυψε σήμερα ότι τα Windows 10 δεν θα λάβουν κάποια άλλα feature updates από εδώ και στο εξής. Κάτι που εν ολίγοις σημαίνει ότι η Windows 10 version 22H2 είναι η τελευταία έκδοση των Windows 10.

Η Microsoft θα συνεχίσει να διαθέτει μηνιαίες ενημερώσεις ασφαλείας μέχρι τις 14 Οκτωβρίου του 2025. Αξίζει να σημειωθεί, ότι τουλάχιστον σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις, η εταιρεία δεν σκοπεύει να επεκτείνει τη ζωή του λειτουργικού συστήματος, μέσω του Extended Security Updates, ενός συστήματος που χρησιμοποιήθηκε στα Windows 7 για να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του με ενημερώσεις για 3 χρόνια για τους business και enterprise χρήστες.

Η τελευταία feature update για τα Windows 10 δεν εισήγαγε πολλά νέα χαρακτηριστικά. Η σημερινή ανακοίνωση της Microsoft, ουσιαστικά επιβεβαιώνει ότι τα Windows 10 δεν θα λάβουν άλλα features πλέον, η Microsoft δεν εστιάζει στο λειτουργικό, ενώ θα πρέπει να κάνεις την αναβάθμιση σε Windows 10 22H2 για να συνεχίσεις να λαμβάνεις security updates μέχρι τον Οκτώβριο του 2025.

Μέρος των Windows 10 χρηστών, έχει μείνει στο εν λόγω λειτουργικό σύστημα, λόγω των αυξημένων απαιτήσεων των Windows 11. Αν και υπάρχουν τρόποι να τους ξεπεράσεις, η Microsoft δεν εγγυάται την ορθή λειτουργία του συστήματος.

Netflix: Κόστισε ακριβά το τέλος του password sharing

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν πάμε στα 11 επειδή δε μας αρέσουν (σε αντίθεση με τα 10, που είναι σαφώς καλύτερα). Με ή χωρίς αυξημένες απαιτήσεις, μένουμε στα 10, μέχρι να υποχρεωθούμε να τα αλλάξουμε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.