Η Samsung άρχισε να κάνει κάποιες αλλαγές στον εσωτερικό σχεδιασμό και στο packaging των τηλεφώνων της, πριν από μερικά χρόνια, ώστε να είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Με τη σειρά Galaxy S23, η Samsung διευκόλυνε την αντικατάσταση των μπαταριών, χρησιμοποιώντας λιγότερη κόλλα και μια προεξοχή έλξης. Η νοτιοκορεατική εταιρεία σχεδιάζει να εφαρμόσει παρόμοιες βελτιώσεις και στα foldable smartphone Samsung Galaxy Z Fold 5 και Z Flip 5.

Οι μπαταρίες του Galaxy Z Flip 5 και του Galaxy Z Fold 5 έχουν πλέον πιστοποιηθεί από την αρχή πιστοποίησης ασφάλειας της Νότιας Κορέας. Οι εικόνες αυτών των μπαταριών αποκάλυψαν τους αριθμούς μοντέλου τους. Το Galaxy Z Flip 5 θα διαθέτει δύο μπαταρίες με τους αριθμούς μοντέλου EB-BF731ABY και EB-BF732ABY, ενώ το Galaxy Z Fold 5 θα έχει ένα ζευγάρι μπαταριών με αριθμούς μοντέλου EB-BF946ABY και EB-BF947ABY.

Οι τέσσερις μπαταρίες έχουν μια προεξοχή έλξης που διευκολύνει σχετικά την αντικατάστασή τους, καθώς επιτρέπει την πιο εύκολη αφαίρεση τους. Επιπλέον, κατασκευάζονται από την κινεζική εταιρεία ATL (Amperex Technology Limited) και όχι από τη Samsung SDI. Η δευτερεύουσα μπαταρία του Samsung Galaxy Z Flip 5 έχει ονομαστική χωρητικότητα 971mAh, άρα είναι μικρότερη από αυτή του Galaxy Z Flip 4, η οποία έχει ονομαστική χωρητικότητα 1.040mAh.

Η Samsung αποφάσισε να καταστήσει τα προϊόντα της και ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Στο πλαίσιο της μεγάλης οικολογικής στρατηγικής της, κατασκευάζει πολλά αξεσουάρ και εξαρτήματα τηλεφώνων χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα και PCM υλικά. Χρησιμοποιεί επίσης βιώσιμες πηγές ενέργειας, ακραίες μεθόδους φιλτραρίσματος του νερού για τα εργοστάσιά της, καθώς και φιλικά προς το περιβάλλον και ανακυκλώσιμα υλικά για τη συσκευασία των τηλεφώνων, των tablet, των τηλεοράσεων, και των soundbars της.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.