Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, αν όχι το πιο μεγάλο, των foldable smartphones είναι η ανθεκτικότητα τους. Η Samsung έχει καταφέρει να κάνει τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα της αδιάβροχα, αλλά δεν έχει επιτύχει αρκετά καλή αντοχή στη σκόνη, ώστε να λάβουν τη σχετική πιστοποίηση. Αυτό αναμένεται να αλλάξει με τα Samsung Galaxy Z Fold 5 και Z Flip 5.

Ο γνωστός και συχνά έγκυρος leaker @chunvn8888, στο Twitter, ισχυρίζεται ότι τόσο το bookstyle foldable Galaxy Z Fold 5 όσο και το clamshell foldable Flip 5 θα είναι ανθεκτικά στη σκόνη και στο νερό. Τα δύο τηλέφωνα θα έχουν πιστοποίησης IP58, σε αντίθεση με την πιστοποίηση IPX8 των Fold 4 και Flip 4 που είναι ανθεκτικά μόνο στο νερό.

Μπορεί το “5” να φαίνεται μικρό, αλλά είναι εξαιρετικά σημαντικό. Αρχικά, τα προηγούμενα foldable smartphones της νοτιοκορεάτικης εταιρείας είχαν αντοχή στη σκόνη, αλλά οι μέθοδοι που χρησιμοποιούσε για την αποφυγή εισόδου σκόνης και μικροσωματιδίων στο εσωτερικό του μεντεσέ δεν ήταν αρκετές ώστε να αποτρέψουν κάτι τέτοιο και πιθανώς την οποιαδήποτε ζημιά μπορεί να προκληθεί.

Έπειτα, τα περισσότερα συμβατικά smartphones λαμβάνουν πιστοποίηση IP68, που σημαίνει ότι είναι ανθεκτικά στη σκόνη και δεν παρουσιάζουν λειτουργικά προβλήματα. Το IP58 θα πιστοποιήσει ότι τα Samsung Galaxy Z Fold 5 και Z Flip 5 όντως έχουν προστασία για αποφυγή εισόδου της σκόνης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αρκετά ανθεκτικά εξωτερικά ώστε να μην πάθουν κάποια ζημιά.

Η αλήθεια είναι ότι ενδέχεται να αργήσουμε να δούμε κάποιο foldable με αρκετά ανθεκτική εσωτερική οθόνη σε σκόνη και μικροσωματίδια, που θα μπορούσε να πάρει πιστοποίηση IP68. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και το IP58 είναι μεγάλο βήμα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.