Παρόλο που ο Snapdragon 8 Gen 3 υστερεί σε σχέση με τον A17 Pro όσον αφορά τη διαδικασία κατασκευής, οι αρχικές δοκιμές επιδόσεων δείχνουν την υπεροχή του έναντι του 3nm SoC της Apple, το οποίο έχουν τα iPhone 15 Pro και 15 Pro Max. Ωστόσο, δεν είχαμε δεδομένα που να δείχνουν πώς τα πάνε τα δύο SoC σε επίπεδο διαχείρισης ενέργειας. Καλές οι επιδόσεις λοιπόν, αλλά πόσο αποδοτικοί είναι οι δύο επεξεργαστές στη διαχείριση ενέργειας;

Το TechDroider έκανε δοκιμή κατανάλωσης μπαταρίας συγκρίνοντας το Xiaomi 14 Pro με τα iPhone 15 Pro Max, Samsung S23 Ultra, Pixel 8 Pro, και άλλα. Στο βίντεο βλέπουμε ότι το iPhone 15 Pro Max με τον A17 Pro παρουσιάζει χαμηλότερες θερμοκρασίες από το 14 Pro με τον Snapdragon 8 Gen 3. Σε επίπεδο αυτονομίας, παρά το γεγονός ότι και τα δύο smartphone λειτουργούν με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz στην οθόνη, το τηλέφωνο της Apple ξεπερνά αυτό της Xiaomi.

Το Xiaomi 14 Pro διαθέτει μεγαλύτερη μπαταρία 4.880mAh, σε σύγκριση με την 4.441mAh μπαταρία του iPhone 15 Pro Max. Αυτή η διαφορά χωρητικότητας δεν φαίνεται να προσφέρει κάποιο πραγματικό πλεονέκτημα. Το iPhone 15 Pro Max με τον A17 Pro αναδεικνύεται ως η συσκευή με τη μεγαλύτερη αυτονομία, μεταξύ όλων όσων συμμετέχουν σε αυτήν τη δοκιμή. Συγκεκριμένα, το smartphone της Apple φτάνει στις 11 ώρες και 54 λεπτά, με το μοντέλο της Xiaomi να φτάνει τις 10 ώρες και 24 λεπτά. Η θερμοκρασίες έφτασαν τους 44,2 βαθμούς Κελσίου και του 47 βαθμούς Κελσίου, αντίστοιχα.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο της δοκιμής είναι η αυτονομία του Galaxy S23 Ultra το οποίο με τον Snapdragon 8 Gen 2 και μπαταρία 5.000mAh έφτασε στις 10 ώρες και 5 λεπτά, πολύ κοντά στο Xiaomi 14 Pro με τον Snapdragon 8 Gen 3. Αυτό υποδηλώνει ότι τα chipsets της Qualcomm διατηρούν την αποδοτικότητα τους, αλλά ενδέχεται να απαιτούν υψηλότερη ισχύ για βελτιωμένη απόδοση, επηρεάζοντας ενδεχομένως τη συνολική αποδοτικότητα και αυξάνοντας τη θερμοκρασία.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.