Τα νέα iPhone είναι επιτέλους εδώ, και όσον αφορά τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max, και τα δύο διαθέτουν το νέο chip A17 Pro, το πρώτο που κατασκευάζεται με τη διαδικασία 3nm. Η Apple είχε ήδη επιβεβαιώσει ότι το A17 Pro είναι έως και 20% ταχύτερο από το A16 Bionic και τώρα τα πρώτα αποτελέσματα του Geekbench μας δίνουν μια καλύτερη ιδέα για το πόσο ταχύτερο είναι το νέο chip.

Όπως σημειώνει το MySmartPrice, τα πρώτα αποτελέσματα του Geekbench για το νέο iPhone 15 Pro εμφανίζονται τώρα στην πλατφόρμα. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι, το Geekbench είναι μια πλατφόρμα συγκριτικής αξιολόγησης που μετρά την απόδοση της CPU, επιτρέποντας στους χρήστες να συγκρίνουν τα αποτελέσματα μεταξύ διαφορετικών συσκευών.

Σύμφωνα με την Apple, το A17 Pro διαθέτει GPU που είναι 20% ταχύτερη από την περσινή A16 Bionic, ενώ η CPU είναι μόνο 10% ταχύτερη. Και οι αριθμοί από τα αποτελέσματα του Geekbench επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της εταιρείας. Ο νέος A17 Pro πέτυχε 2914 πόντους στο single-core test και 7199 πόντους στο multi-core test, δηλαδή περίπου 13% υψηλότερο score από το multi-core του A16 Bionic.

Οι διαφορές γίνονται πιο αισθητές όταν ο A17 Pro των iPhone 15 Pro συγκρίνεται με παλαιότερα chip, όπως το A15 Bionic στο iPhone 13, καθώς ο A17 είναι 40% ταχύτερος από τον A15. Το νέο A17 Pro είναι επίσης πιο κοντά σε επιδόσεις όπως αφορά το multi-core με το chip M1 της Apple που χρησιμοποιείται σε Mac και iPad. Μερικά από τα αποτελέσματα του Geekbench:

  • A15 Bionic: 2183 Single-core test | 5144 Multi-core test
  • A16 Bionic: 2519 Single-core test | 6367 Multi-core test
  • A17 Pro: 2914 Single-core test | 7199 Multi-core test
  • M1: 2223 Single-core test | 7960 Multi-core test

Παρόλο που το A17 Pro δεν είναι σημαντικά ταχύτερο από το A16 Bionic, το νέο chip φέρνει αρκετές άλλες βελτιώσεις. Για παράδειγμα, η αρχιτεκτονική 3nm καθιστά το chip πιο αποδοτικό, μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας και αυξάνοντας τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Το A17 Pro διαθέτει επίσης υποστήριξη ray-tracing για καλύτερα 3D γραφικά και αποκωδικοποίηση υλικού κωδικοποίησης AV1.

Μια άλλη λεπτομέρεια που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι μόνο το chip A17 Pro διαθέτει ελεγκτή USB 3 που επιτρέπει ταχύτερες ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων όταν χρησιμοποιείτε συμβατό καλώδιο USB-C. Δεν υπάρχουν ακόμη πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τις επιδόσεις της νέας GPU στο chip των iPhone 15 Pro, αλλά δεν θα αργήσουμε να μάθουμε περισσότερα γι’ αυτήν.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.