Ακολουθώντας την ίδια τακτική με το περσινό εξειδικευμένο chip μόνο για τη Samsung, οι δύο εταιρείες θα λανσάρουν τον “Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy”. Εννοείται ότι θα είναι μία πειραγμένη έκδοση της νέας ναυαρχίδας της Qualcomm και φαίνεται ότι θα προσφέρει στα Galaxy S24 πολύ περισσότερη ισχύ.

Ο Snapdragon 8 Gen 3 είναι αρκετά εντυπωσιακός, χωρίς να τον πειράξουν οι δύο εταιρείες. Η διάταξη των πυρήνων 1+5+2, ο βελτιωμένος Cortex-X4 και η χρήση της διαδικασίας 4nm της TSMC, οδήγησαν σε ένα chip που ανταγωνίζεται και ξεπερνά ακόμη και το A17 Pro 3nm της Apple. Αυτό το SoC διαθέτει ήδη αρκετή ισχύ, αλλά η ειδική έκδοση για συσκευές της Samsung φέρεται να έχει ακόμη περισσότερη.

Ο γνωστός και έγκυρος tipster / leaker Yogesh Brar ισχυρίζεται ότι ο Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy θα ενισχύσει την κύρια CPU Cortex-X4 στα 3.4GHz, από 3.3 GHz. Αυτό θα πρέπει, θεωρητικά, να προσφέρει λίγο περισσότερη ισχύ για τις πιο βαριές εργασίες.

Ωστόσο, όταν η κύρια CPU δεν χρησιμοποιείται, η προφανής επιλογή της Samsung να μειώσει ελαφρώς την ταχύτητα χρονισμού των πυρήνων A720 και A520 θα πρέπει να οδηγήσει σε τουλάχιστον κάπως καλύτερη απόδοση όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας.

Οι πέντε πυρήνες A720 θα λειτουργούν στον Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy μεταξύ 3.15GHz και 2.96GHz, ενώ στην κανονική έκδοση λειτουργούν μεταξύ 3.2GHz και 3GHz. Οι πυρήνες A520 θα πέσουν επίσης στα 2.27GHz έναντι 2.3GHz.

Εντωμεταξύ, ο Ice Universe αναφέρει ότι οι πραγματικές αλλαγές έρχονται στη GPU, καθώς στον Snapdragon 8 Gen 3 για τα Galaxy S24 η GPU θα είναι χρονισμένη στο 1GHz. Για λόγους σύγκρισης, η GPU του Snapdragon 8 Gen 2 έτρεχε στα 680MHz, που ήταν ακόμη χαμηλότερη ταχύτητα από τους προκατόχους του. Προφανώς, η πρόσθετη δύναμη της GPU θα χρησιμοποιηθεί για την AI, στην οποία η Samsung λέγεται ότι στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Qualcomm δεν έχει επιβεβαιώσει στην πραγματικότητα την ταχύτητα χρονισμού της GPU της τυπικής έκδοσης του νέου της chip. Οπότε, δεν είναι σαφές αν πρόκειται για αναβάθμιση την οποία θα κάνει για τη Samsung στον Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy. Όπως και να έχει, όλες τις λεπτομέρειες θα τις μάθουμε στο ντεμπούτο των S24, στις αρχές του 2024. Αν προκύψει κάτι νεότερο θα σας το μεταφέρουμε.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.