Ο Barry Sawchuk, ένας αγρότης σε μια μικρή πόλη στο Saskatchewan, έκανε πρόσφατα μια ενδιαφέρουσα ανακάλυψη σε ένα από τα χωράφια του. Βρήκε ένα κομμάτι από διαστημικά συντρίμμια! Στην αρχή νόμιζε ότι επρόκειτο απλώς για σκουπίδια, αλλά όταν είδε τα στρώματα σύνθετων ινών και ιστού, συνειδητοποίησε ότι μπορεί να ήταν κάτι περισσότερο.

Ο Sawchuk και ο γιος του έλεγχαν τα χωράφια όταν έπεσαν πάνω στο αντικείμενο. Οι καθηγητές αστρονομίας άκουσαν για το εύρημα και συμφώνησαν ότι πιθανότατα επρόκειτο για διαστημικά συντρίμμια. Προσπάθησαν μάλιστα να καταλάβουν από πού προήλθε.

SpaceX Διαστημικά Σκουπίδια

Με βάση την ημερομηνία και τη θέση της πρόσκρουσης, οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα συντρίμμια μπορεί να προέρχονται από έναν πύραυλο της SpaceX που εκτοξεύτηκε τον Φεβρουάριο. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τα πεσμένα διαστημικά συντρίμμια γίνονται πρωτοσέλιδο. Τον Μάρτιο, ένα κομμάτι σκουπιδιών από τον ISS έπεσε στη στέγη ενός σπιτιού στη Φλόριντα.

Κομμάτι του ISS έπεσε πάνω σε σπίτι στη Γη, ενώ έπρεπε να έχει καεί στην ατμόσφαιρα

Καθώς όλο και περισσότερες εταιρείες όπως η SpaceX στέλνουν διαστημόπλοια σε τροχιά γύρω από τη Γη, ο πλανήτης μας γεμίζει με διαστημικά σκουπίδια. Περιστατικά όπως αυτό στο Saskatchewan δείχνουν πόσο άσχημα διαχειριζόμαστε αυτό το ζήτημα.

SpaceX Διαστημικά Σκουπίδια

Καταβάλλονται προσπάθειες για να καθαριστεί η χαμηλή γήινη τροχιά και να αποτραπεί η είσοδος περισσότερων σκουπιδιών στο διάστημα. Ορισμένες χώρες εξετάζουν ακόμη και το ενδεχόμενο κατασκευής ξύλινων δορυφόρων που θα καούν εντελώς κατά την επανείσοδο.

Το πρώτο πρόστιμο για διαστημικά σκουπίδια από τις ΗΠΑ

Είναι σημαντικό να βρούμε λύσεις για το πρόβλημα αυτό πριν συμβούν περισσότερα επικίνδυνα περιστατικά, με διαστημικά σκουπίδια της SpaceX, ή του ISS. Πρέπει να φροντίσουμε τον πλανήτη μας και να διατηρήσουμε τόσο το διάστημα όσο και τη Γη ασφαλή για όλους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.