Την προηγούμενη εβδομάδα, η Huawei ανακοίνωσε το EMUI 10 κατά τη διάρκεια του developer conference στη Κίνα. Είναι η επόμενη μεγάλη έκδοση του Android skin της Huawei, η οποία θα καταφθάσει σε υπάρχοντα smartphones και σε επερχόμενα handsets.  Και όπως θα περίμενες, μεταξύ των αλλαγών στο EMUI 10 είναι νέα UI στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης της always on display, magazine-style design, Morandi color pallette, “human-centered” dark mode και smooth animations.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η Huawei θα ξεκινήσει τη beta φάση του EMUI 10 περίπου την ίδια στιγμή με την IFA στο Βερολίνο και θα γίνει διαθέσιμη σε 35 συσκευές από την Honor και την Huawei και θα προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, τόσο για τους τελικούς χρήστες όσο και για τους developers.

Αρχικά υπάρχει μια πιο ζωντανή always on display. Το χρώμα των χαρακτήρων στο ρολόι της ambient οθόνης θα αλλάζει μέσα στη μέρα. Μπορείς να προσθέτεις εικόνες, από το Huawei theme market. Δυστυχώς, τα always on display features είναι διαθέσιμα μόνο σε οθόνη OLED. Και αυτό ισχύει και για τα dark themes features στα οποία θα αναφερθούμε σε λίγο.

Η Huawei επίσης υπόσχεται ένα magazine-style layout σε όλο το λειτουργικό. Κάθε εικόνα έχει μια headline περιοχή, περιοχές άσπρες, ενώ όσον αφορά τα χρώματα, θα χρησιμοποιεί υψηλό κορεσμό για τα μικρότερα στοιχεία για να τα κάνουν πιο εμφανή. Να σημειώσουμε ακόμη ότι το magazine style layout θα εμφανίζεται σε όλα τα Huawei apps. Όπως μπορείς να δεις και στις εικόνες, βρίσκεται εντός του Notepad, των ρυθμίσεων, του ημερολογίου και σε πολλά περισσότερα μέρη.

H Huawei αναφέρει επίσης, ότι τα χρώματα του EMUI 10 αποτελούν έμπνευση από τα έργα του Ιταλού ζωγράφου Georgio Morandi. Μην αμελήσουμε να αναφέρουμε, ότι το EMUI 10 θα παρέχει επιτέλους υποστήριξη για adaptive icons, επομένως θα πεις αντίο στα transparent και κυκλικά εικονίδια, ενώ θα καλωσορίσεις τα τετράφωνα με στρογγυλεμένες γωνίες. Σημαντική ανανέωση δίνεται και στο Camera app, με σκοπό να κάνει πιο απλή και εύκολη τη χρήση του. Όπως μπορείς να δεις οι fullscreen εικόνες δεν θα έχουν πλέον το transparent section στο κάτω μέρος, με τις επιλογές να βρίσκονται στο πάνω μέρος.

Ξεχωρίζει επίσης το νέο dark mode. Αντί να αλλάζει απλώς τα χρώματα, το EMUI 10 θα παρέχει διαφορετικά επίπεδα dark mode. Θα προσαρμόζει την αντίθεση, σύμφωνα με την ώρα της ημέρας, αν του επιτρέψεις να κάνει κάτι τέτοιο βέβαια.  Όπως άλλωστε ανέφερε η Huawei κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, η διαφορά θα είναι μικρή για μερικούς ανθρώπους. Το νέο ανθρωποκεντρικό dark mode θα είναι τόσο απλό, όσο λιγότερο κορεσμένα χρώματα σε κάποιες περιπτώσεις. Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, μόνο τα OLED τηλέφωνα θα λάβουν τα συγκεκριμένα features, αν και τα LCD θα λάβουν τα συνήθη Android Q dark mode features.

Η Huawei επίσης μίλησε και για το animation της χρήσης gestures επιστροφής στην home screen. Το app window πλέον θα μετακινηθεί εκεί που το κάνετε swipe πριν το κλείσετε, όπως γίνεται στο iPhone. Στόχος όλων αυτών των αλλαγών είναι η δημιουργία ενός seamless οικοσυστήματος μεταξύ των συσκευών, κάτι στο οποίο εργαζόταν για χρόνια. Όλα ξεκινουν για τη Huawei, από το smartphone βέβαια. Το EMUI 10 θα κυκλοφορήσει το ερχόμενο Φθινόπωρο και εδώ μπορείς να δεις το αναλυτικό μας review.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.