Η Samsung παρουσίασε μια πληθώρα πρωτοποριακών χαρακτηριστικών και βελτιώσεων της κάμερας με το λανσάρισμα της σειράς Galaxy S24. Αν και τα τρία μοντέλα της σειράς διαθέτουν ταχύτερους επεξεργαστές εξοπλισμένους με ισχυρές μονάδες νευρωνικής επεξεργασίας (NPU) για την υποστήριξη αυτών των καινοτομιών, η Samsung εξέπληξε ευχάριστα τους χρήστες επιβεβαιώνοντας ότι ορισμένα από αυτά τα πρωτοποριακά χαρακτηριστικά θα επεκταθούν και στα υπάρχοντα Galaxy smartphones και tablets.

Σε μια πρόσφατη ενημέρωση στο Community Forum της Νότιας Κορέας, η Samsung περιέγραψε λεπτομερώς τα χαρακτηριστικά της κάμερας που θα διατεθούν σε παλαιότερες, και κάποιες σε νεότερες, συσκευές Galaxy. Αυτές περιλαμβάνουν τη δυνατότητα δημιουργίας εικόνων 12MP από Motion Photos, απλοποιημένη λήψη εικόνων μακράς έκθεσης, συγχρονισμό μεταξύ συσκευών για επεξεργασία βίντεο μέσω του Samsung Studio, υποστήριξη HDR για εφαρμογές κοινωνικών δικτύων, βελτιωμένη λειτουργία Single Take και χρωματισμό μονόχρωμων εικόνων με βάση την τεχνητή νοημοσύνη.

Τα Samsung Galaxy S24 εισάγουν τη δυνατότητα μετατροπής οποιουδήποτε καρέ από μια Motion Photo σε μια υψηλής ποιότητας ακίνητη εικόνα 12MP με τη χρήση AI-based upscaling. Το One UI 6.1, τη πιο πρόσφατη έκδοση της ROM της Samsung, θα φέρει αυτή τη δυνατότητα και σε άλλες συσκευές Galaxy, αν και δεν αποκαλύφθηκαν συγκεκριμένα μοντέλα. Επιπλέον, οι Motion Photos μπορούν πλέον να αξιοποιηθούν για τη δημιουργία καλλιτεχνικών εκδόσεων εικόνων μακράς έκθεσης.

Το Samsung Studio, η ανανεωμένη εφαρμογή επεξεργασίας βίντεο, επιτρέπει πλέον στους χρήστες να ρυθμίζουν την ταχύτητα του βίντεο σε διάφορα σημεία ενός βίντεο. Η επεξεργασία μπορεί να ξεκινήσει σε μια συσκευή Galaxy και να συνεχιστεί απρόσκοπτα σε μια άλλη συσκευή, προσφέροντας βελτιωμένη συνέχεια στη διαδικασία επεξεργασίας. Η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένες συσκευές με την ενημέρωση One UI 6.1.

Τα Samsung Galaxy S24 φέρνουν επίσης εικόνες και βίντεο Super HDR που μπορούν πλέον να προβληθούν και να μεταφορτωθούν σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Instagram και το Snapchat. Άλλες προηγμένες λειτουργίες κάμερας, όπως η αφαίρεση θορύβου και η σταθεροποίηση βίντεο, θα είναι προσβάσιμες κατά τη χρήση εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης μέσω της νέας δομής UniHAL+ της Samsung. Η προβολή HDR για βίντεο θα επεκταθεί επίσης στα Galaxy S23, Galaxy Z Flip 5 και Galaxy Z Fold 5 με την ενημέρωση One UI 6.1.

Επιπλέον, τα Galaxy S24 βελτιώνουν τη λειτουργία Single Take, επιτρέποντας στους χρήστες να επιλέγουν την επιθυμητή κάμερα (ultrawide, κύρια, zoom) πριν από τη λήψη εικόνων και βίντεο. Η αναγνώριση των κατοικίδιων ζώων για βελτιωμένες εικόνες και βίντεο ζώων ενσωματώνεται πλέον στη λειτουργία Single Take. Η βελτιωμένη λειτουργία Single Take πρόκειται να διατεθεί σε μια σειρά συσκευών με το One UI 6.1.

Το One UI 6.1 εισάγει τη δυνατότητα χρωματισμού μονόχρωμων (ασπρόμαυρων) εικόνων με χρήση AI. Αυτή η λειτουργία θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμη στα Samsung Galaxy S24 και για συσκευές που θα κυκλοφορήσουν μετά από τα νεότερα premium flagship smartphones της νοτιοκορεάτικης κατασκευάστριας που θα τρέχουν One UI 6.1 ή νεότερο και διαθέτουν συμβατό επεξεργαστή.

Αν αυτά τα χαρακτηριστικά φέρνουν ένα νέο κύμα ενθουσιασμού στους χρήστες υπάρχοντων συσκευών Galaxy, η Samsung διευκρίνισε ότι ορισμένες προηγμένες λειτουργίες κάμερας θα παραμείνουν αποκλειστικά διαθέισμες στη σειρά Galaxy S24. Αυτές περιλαμβάνουν λειτουργίες που εξαρτώνται από τη δομή UniHAL+, generative AI επεξεργασία, ζωντανή προεπισκόπηση Super HDR, Nightography για περιεχόμενο με μεγέθυνση, βελτιωμένα βίντεο πορτρέτου, χωρικό και χρονικό ζουμ για βίντεο, και πολλά άλλα.

Εν κατακλείδι, η δέσμευση της Samsung να βελτιώσει την εμπειρία των χρηστών επεκτείνοντας νέες λειτουργίες κάμερας σε παλαιότερες συσκευές αντικατοπτρίζει την αφοσίωση της εταιρείας στην παροχή καινοτόμων λύσεων σε όλη τη σειρά προϊόντων της. Καθώς οι χρήστες περιμένουν με ανυπομονησία την ενημέρωση One UI 6.1, η υπόσχεση βελτιωμένων δυνατοτήτων κάμερας συνεχίζει να εδραιώνει τη θέση της Samsung ως ηγέτη στην τεχνολογία των smartphone.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.