Το διάστημα κοντά στον Κρόνο είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό, καθώς είναι μια περιοχή που έχει μεγάλο αριθμό φεγγαριών. Μέχρι σήμερα η ανθρωπότητα έχει ανακαλύψει 156.
Το σκάφος Cassini της NASA βυθίστηκε στην θυελλώδη ατμόσφαιρα του Κρόνου πριν από μερικά χρόνια προσφέροντάς μας έναν κατάλογο με άκρως εντυπωσιακές φωτογραφίες. Μερικές από τις εντυπωσιακές είναι εκείνες που τονίζουν τους δακτυλίους που περιβάλλουν τον ισημερινό του και τα φεγγάρια που βρίσκονται κοντά του.

Μοιάζει σαν εικόνα επιστημονικής φαντασίας, ωστόσο πρόκειται για μια πραγματική φωτογραφία από μια θέση που απέχει περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο χιλιόμετρα από τη Γη. Στην εικόνα, τέσσερα φεγγάρια του Κρόνου κάνουν την εμφάνισή τους.

Στο βάθος, πίσω από τους δακτυλίους, βρίσκεται το θολό φεγγάρι Τιτάν, ένας από τους πιο συναρπαστικούς κόσμους του ηλιακού συστήματος. Είναι το μόνο φεγγάρι που είναι γνωστό ότι φιλοξενεί πυκνή ατμόσφαιρα, κάτω από την οποία υπάρχουν λίμνες υγρού μεθανίου που μπορεί να περιέχουν σταγόνες οργανικών μορίων. Κάτω από αυτό, κρυμμένο κάτω από το φλοιό του Τιτάνα, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρχει ένας ωκεανός νερού και αμμωνίας.

Μπροστά από τον Τιτάνα βρίσκεται το φεγγάρι Διώνη, η επιφάνεια του οποίου χαρακτηρίζεται από φωτεινούς βράχους που δημιουργήθηκαν από την τεκτονική διάρρηξη ενός παγωμένου φλοιού, ο οποίος πιστεύεται ότι κρύβει τον δικό του ωκεανό από αλμυρό νερό.

Τα άλλα δύο φεγγάρια είναι πολύ μικρότερα. Στα δεξιά περιφέρεται η Πανδώρα, ακριβώς έξω από τον δακτύλιο F Και αν κοιτάξετε προς τα αριστερά μέσα στο σύστημα, θα δείτε ένα κενό. Αυτό είναι το χώρισμα Encke που χωρίζει τον μεγάλο δακτύλιο Α του Κρόνου, και το έχει χαράξει  το εσωτερικότερο από τα φεγγάρια του Κρόνου, ένα μικροσκοπικό κομμάτι βράχου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.