Φαίνεται ότι ο Google Chrome θα γίνει πιο handwriting-friendly, ή τουλάχιστον αυτό δείχνουν πολυάριθμα νήματα στο Chromium Gerrit από έναν μηχανικό της Samsung, τα οποία εντόπισε ο συντάκτης του Esper, Mishaal Rahman. Μεταξύ άλλων, η Google θα μπορούσε να προσθέσει τη δυνατότητα χειρογράφου με S Pen στον γνωστό browser με το Android 13.

Αυτή η δυνατότητα θα κάνει τον Chrome στο Android 13 πιο φιλικό σε συσκευές όπως tablet και τηλέφωνα με μεγάλη οθόνη. Επιπλέον, η νέα handwriting-to-text λειτουργία θα είναι διαθέσιμη τουλάχιστον σε επεξεργάσιμα πεδία κειμένου που δεν αφορούν κωδικούς πρόσβασης. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι οι κάτοχοι συσκευών Samsung με S Pen και Android 13 μπορούν ήδη να χρησιμοποιούν αυτήν τη δυνατότητα.

Για να γίνει χρήση της δυνατότητας σε συσκευή Samsung χρειάζεται το Samsung Keyboard, καθώς μόνο αυτό μπορεί να συνδεθεί με τον Google Chrome για να παρέχει την υπηρεσία DirectWriting. Αυτό γίνεται χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό ενός API και ενός commit που επιτρέπει την εισαγωγή χειρόγραφου σε κείμενο στο Chromium.

Ενώ η Samsung εργάζεται για την προσθήκη χειρονομιών S Pen στη handwriting-to-text λειτουργία μέσω του Chrome, άλλες συσκευές Android θα μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο ένα σύνολο API γραφής με γραφίδα σε επίπεδο πλατφόρμας με το Android 13. Ωστόσο, πρέπει να ενεργοποιηθούν μέσω διακόπτη στο μενού για προγραμματιστές.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.