Τα Samsung Galaxy S25 Ultra έρχονται με το Gorilla Armor 2, ένα γυαλί που είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της Samsung με την Corning και έρχεται αποκλειστικά στις φετινές ναυαρχίδες της Samsung. Στην θεωρία μπορεί να αντέξει πτώσεις από τα 2.2 μέτρα σε τσιμέντο, τουλάχιστον σύμφωνα με την Corning. Σε θέμα αντοχής στις γρατζουνιές, η εταιρία ισχυρίζεται πως το Gorilla Armor 2 είναι το ίδιο ανθεκτικό με τον προκάτοχό του.
Όμως, τα τεστ του JerryRigEverything που έκανε στο Galaxy S25 Ultra δείχνουν πως το νέο γυαλί δεν πλησιάζει καν την ανθεκτικότητα όχι μόνο του Gorilla Glass Armor της περσινής χρονιάς, αλλά ούτε καν του Gorilla Glass Victus 2 και 1, όπως επίσης και τις υλοποιήσεις των εταιριών της Κίνας. Αυτό γιατί άρχισε να γρατζουνίζεται η οθόνη από το επίπεδο 6 στην κλίματα Mohs. Κυριολεκτικά, όλες οι ναυαρχίδες των τελευταίων ετών και πολλές συσκευές της μεσαίας κατηγορίας, αντέχουν με σχετική άνεση το επίπεδο 6 και αρχίζουν να γρατζουνίζονται από το επίπεδο 7.
Για άμεση σύγκριση, το Galaxy S24 Ultra στις δοκιμές του JerryRigEverything άρχισε να γρατζουνίζεται από το επίπεδο 7,πράγμα που δείχνει πως το περσινό γυαλί ήταν πιο ανθεκτικό στις γρατζουνιές.
Στην θεωρία, όσο πιο σκληρό είναι ένα γυαλί τόσο πιο ανθεκτικό είναι στις γρατζουνιές, αλλά τόσο πιο εύκολα σπάει. Για αυτό, αρκετές εταιρίες έχουν αναπτύξει γυαλιά που παρουσιάζουν καλή ισορροπία ανάμεσα σε σκληρότητα και ανθεκτικότητα.
Τον τελευταίο καιρό, αρκετές εταιρίες έχουν αναπτύξει δικά τους γυαλιά για την προστασία των οθονών των κινητών τους, με πιο λαμπρό παράδειγμα αυτό της Huawei, το Kunlun Glass, που επιτρέπει στον χρήστη να σπάει κυριολεκτικά καρύδια με το κινητό του, χωρίς να σπάει ή να γρατζουνίζεται η οθόνης, ενώ την ίδια στιγμή παραμένει ανθεκτικό στις πτώσεις. Παρόμοια γυαλιά έχουν αναπτύξει η Vivo και φυσικά η Xiaomi, με πολύ καλά αποτελέσματα.
Xiaomi 15 Ultra: Διέρρευσε η κάμερά του και αγγίζει την τελειότητα!
Το περίεργο όμως είναι πως κατάφερε η Samsung να διαθέτει ένα γυαλί λιγότερο ανθεκτικό στις γρατζουνιές από τον προκάτοχό του. Το νόημα είναι κάθε εταιρία να προσφέρει κάτι έξτρα κάθε φορά που ανακοινώνει νεότερη συσκευή και μέχρι στιγμής έχουμε αφαίρεση του Bluetooth από το S-Pen, λιγότερο ανθεκτική οθόνη και camera rings που δεν είναι ενσωματωμένα στον φακό της συσκευής, αλλά κολλημένα με κόλλα πάνω στο σώμα.
Κάτι δεν πάει καθόλου καλά με το R&D της Samsung ή απλά η εταιρία προσπαθεί να μειώσει το κόστος όσο περισσότερο γίνεται, τη στιγμή που κρατάει την τιμή για τον καταναλωτή στα ίδια επίπεδα. Μπορεί να είμαι εγώ πολύ αυστηρός, όμως μιλάμε για μια συσκευών των €1.500 ευρώ και μάλιστα για την έκδοση των 256GB, όταν ο ανταγωνισμός (πλην της Apple) προσφέρει 512GB σε αυτή την κατηγορία. Όσο πιο ακριβή είναι μια συσκευή, τόσο μεγαλύτερες απαιτήσεις έχουμε από αυτήν και σίγουρα σε αυτά τα χρήματα δε χωράνε υποχωρήσεις.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.