Η Revolut μόλις πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε ότι κατάφερε να σπάσει το φράγμα του 1 εκατομμυρίου πελατών στην Ελλάδα, με τη χώρα μας να βρίσκεται στις 10 ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές. Όπως σχολιάζει στο newmoney ο Ignacio Zynzynegui επικεφαλής ανάπτυξης στη Νότια Ευρώπη πάνω από 1 στους 10 Έλληνες έχουν σήμερα έναν λογαριασμό στη Revolut.

Αστρονόμοι ανιχνεύουν έναν ολόκληρο ωκεανό που βράζει στο βαθύ διάστημα

Μάλιστα ο ίδιος προσθέτει ότι στα επόμενα δυο χρόνια θα φθάσει τους 2 εκατομμύρια πελάτες στην Ελλάδα. Οι Έλληνες ανακάλυψαν επίσης την ευνοϊκή συναλλαγματική ισοτιμία σε πάνω από 30 νομίσματα, αλλά και την ευκολία να πραγματοποιούν πληρωμές (ηλεκτρονικές και μη) απευθείας εντός της εφαρμογής, ανέπαφα ή με το κινητό τους. Παράλληλα, λειτουργίες όπως η ρύθμιση του προϋπολογισμού εντός της εφαρμογής, οι Ανταμοιβές και τα Pockets, γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, ενώ ακόμα μία δυνατότητα που φαίνεται να εκτιμούν ιδιαίτερα είναι η αποταμίευση με τη χρήση τεχνολογίας αιχμής.

Και αυτό γιατί μπορούν με στρογγυλοποίηση να αποταμιεύουν για τις διακοπές τους στρογγυλοποιώντας τα ψιλά από τις αγορές με κάρτα. Μάλιστα, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις Ελληνικές τράπεζες και τη σφοδρή κριτική που δέονται λόγω προμηθειών αναφέρει:

Έχω μία φράση που συνηθίζω να λέω: Το περιθώριο κέρδους των ανταγωνιστών μας είναι η δική μας ευκαιρία. Οι ελληνικές τράπεζες, εξαιτίας αφενός της έλλειψης ανταγωνιστών και αφετέρου του πολύπλοκου ταξιδιού κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, αναγκάστηκαν να αυξήσουν τα έσοδά τους μέσω των προμηθειών. Η φιλοσοφία μας στην τιμολόγηση είναι εντελώς διαφορετική: Όλες οι υπηρεσίες που δεν προσθέτουν αξία, αλλά είναι βασικές, πρέπει να είναι δωρεάν. Δεν θέλουμε να παράγουμε έτσι έσοδα, υπάρχουν άλλοι τρόποι που είναι δυνατόν να σου εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα».

Οι πηγές εσόδων της Revolut είναι οι συναλλαγές με κάρτες, η προμήθεια δηλαδή από Mastercard και Visa, όπως και τα συνδρομητικά πακέτα που έχει. Τέλος τα έσοδα από την ανταλλαγή συναλλάγματος που αν και έχει τις καλύτερες ισοτιμίες η ίδια δηλώνει πως υπάρχει περιθώριο κέρδους ενώ πηγή εσόδων αποτελούν και μετοχές. Η Revolut επίσης δεν έχει μεγάλο αριθμό εργαζομένων και καταστήματα άρα μπορεί να κινείται με μεγαλύτερη ευελιξία.

Κάνε εγγραφή στη Revolut εδώ και πάρε την πρώτη κάρτα σου δωρεάν εδώ και 1 μήνα Plus δωρεάν

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εχω καρτα revolut , την εχω χρησιμοποιησει στο εξωτερικο, αλλα δεν ξερω πώς να τη χρησιμοποιώ στην Ελλαδα και με ποιο οφελος

  2. @Σταματινα Δραγουμανου Πολύ απλά βάζεις χρήματα και τη χρησιμοποιείς όπως και στο εξωτερικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.