Η Revolut παρουσίασε το Wealth Protection, μια νέα δυνατότητα βιομετρικής αναγνώρισης που έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τους λογαριασμούς των πελατών της από πορτοφολάδες και από κλέφτες κινητών τηλεφώνων.

Η νέα λειτουργεία έρχεται εν όψη καλοκαιριού, καθώς στα ταξίδια και τα φεστιβάλ της περιόδου, οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο κλοπής. Η νέα λειτουργία επικεντρώνεται στους καταθετικούς λογαριασμού, καθώς οι πελάτες της Revolut έχουν 2.6 φορές περισσότερες καταθέσεις σε λογαριασμούς ταμιευτηρίου, σε σχέση με τους τρεχούμενους λογαριασμούς του.

Με την νέα λειτουργία Wealth Protection, προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφαλείας, ώστε να επιβεβαιώσει την ταυτότητα του χρήστη, εντός της εφαρμογής. Με αυτό τον τρόπο, οι κλέφτες που πήραν το τηλέφωνό μας, δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στους καταθετικούς μας λογαριασμούς, από την εφαρμογή της Revolut, ακόμα και αν τα στοιχεία εισόδου στον λογαριασμό μας, έχουν παραβιαστεί.

Οι περισσότερες τράπεζες, όπως και η Revolut, βασίζονται σε βιομετρικά δεδομένα, όπως η αναγνώριση προσώπου ή το δακτυλικό μας αποτύπωμα. Όμως, αν ο κλέφτης βρει το Pin μας, μπορεί να αλλάξει τα αντικαταστήσει τα βιομετρικά μας δεδομένα με τα δικά του. Για αυτό, το Wealth Protection θα χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, για την επιβεβαίωση του χρήστη, συγκρίνοντας την selfie, με την φωτογραφία μας που έχει από την δημιουργία του λογαριασμού. Με αυτό τον τρόπο, η Revolut θωρακίζει τον αποταμιευτικό λογαριασμό μας, ακόμα και όταν η ασφάλεια της συσκευής έχει παραβιαστεί.

revolut wealth protection

Σύμφωνα με την Revolut, η φυσική κλοπή συσκευής, αντιπροσώπευε το 38% της απώλειας καταθέσεων από απάτη. Στο Λονδίνο, για παράδειγμα, κλέβεται ένα τηλέφωνο κάθε 6 λεπτά. Ιδιαίτερα σε συναυλίες, οι κλέφτες κινητών φροντίζουν να δουν τον χρήστη να βάζει το PIN του για ξεκλείδωμα της συσκευής του, πριν την κλέψουν, ώστε να μπορούν να την χρησιμοποιήσουν. Όμως, με το PIN, ο κλέφτης αποκτά και πρόσβαση σε όλη τη συσκευή, μαζί με τα βιομετρικά δεδομένα. Αυτό σημαίνει πως θα πάρει πρόσβαση και στις τραπεζικές εφαρμογές, ενώ έχοντας και την κάρτα SIM, μπορεί να δώσει εξουσιοδότηση για συναλλαγές μεγάλων χρηματικών ποσών.

Αλλαγή παρόχου ρεύματος μέσω gov χωρίς δικαιολογητικά – Η διαδικασία

Ο επικεφαλής του οικονομικού εγκλήματος της Revolut, Γούντι Μαλούφ, σχολίασε: «Λαμβάνουμε απίστευτα σοβαρά την απάτη και την οικονομική ζημία. Με τις κλοπές τηλεφώνου να αυξάνονται, το Wealth Protection έχει δημιουργηθεί για να αντιμετωπίσει την κλοπή παρέχοντας στους πελάτες μας αυτό το επιπλέον επίπεδο ασφάλειας όταν είστε έξω αυτό το καλοκαίρι. Οι πελάτες μας θα μπορούν να είναι ήσυχοι γνωρίζοντας ότι ακόμα και αν χαθεί ή κλαπεί το τηλέφωνό τους, οι οικονομίες που κερδίζουν με κόπο είναι πιο ασφαλείς».

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.