Ένας νέος τρόπος διεξαγωγής συναλλαγών έχει αρχίσει να ενεργοποιεί η Revolut σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει το πλήθος των περιστατικών απάτης. Τα νέα μέτρα της Revolut έρχονται λίγο μετά την αποκάλυψη αυτή την εβδομάδα ότι ένας ειδικός σε θέματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, έχασε περισσότερα από 5.000 ευρώ από τον λογαριασμό του όταν κοιμόταν και δεν χρησιμοποιούσε το τηλέφωνό του. Ο ίδιος επέμεινε ότι δεν ενέκρινε ποτέ την πληρωμή.

Cosmote αντικατάσταση SIM: To κόστος έκδοσης νέας SIM έχει εκτοξευθεί

Αρκετοί άλλοι πελάτες της Revolut κατήγγειλαν ότι τους αφαιρέθηκαν χρήματα από τους λογαριασμούς τους, επιμένοντας ότι δεν ενέκριναν ποτέ τις συναλλαγές. Σε μια προσπάθεια η Revolut να βάλει τέλος στις εν λόγω απειλές από τους διαδικτυακούς εγκληματίες ενεργοποιεί ένα νέο wealth security feature όπως το ονομάζει που στόχο έχει να προστατέψει τα χρήματα που βρίσκονται στους κύριους λογαριασμούς, στους ευέλικτους λογαριασμούς, στα Pockets και τα κρυπτονομίσματα.

Από το video της ιστοσελίδας Irish Idependent εξηγεί πως η βιομετρική ταυτοποίηση που έχουν τα σύγχρονα smartphones μπορεί εύκολα να ξεπεραστεί αν κάποιος δηλαδή περάσει νέο δαχτυλικό αποτύπωμα. Με τα νέα μέτρα ασφαλείας, καταλαβαίνουμε ότι θα χρησιμοποιεί τη selfie που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διαδικασία εγγραφής και θα πρέπει να τραβήξεις νέα selfie για να εγκρίνεις μια συναλλαγή, όποτε τα συστήματα της Revolut το κρίνουν απαραίτητο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.